İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağlı Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Yayımlanan ilana göre 2017/4 uzman erbaş alımının başladığı ve alımların Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için yapılacağı belirtildi. Adayların 17 Mart 2017 tarihine kadar internet ortamından başvurularını yapmaları gerekmektedir.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLECEK

Jandarma Genel Komutanlığı 2017/4 uzman erbaş Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları askeri personel alımı yapıyor. Peki bu alıma kimler müracaat edebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik hizmetini tamamlamış ya da yapıyor olmak (20 Ağustos 2017'ye kadar bitirmek)
25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular)
Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
164 cm'den kısa olmamak
Vücut yapısında ya da her hangi bir yerinde kusuru olmamak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda başvuracak adayların sahip olması gerektiği nitelikler belirtilmiştir. Peki nasıl müracaat edilir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri personel alımına nasıl başvuru yapılır. Adaylar aşağıda verilen linki takip ederek formun tamamını büyük harfler ile doldurarak müracaatlarını gerçekleştirebilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim