Jandarma Genel Komutanlığı her yıl bünyesine farklı branşlarda olmak üzere lojistik alanda uzman erbaş alımları yapıyor. En son alımlar 2018 yılında yapılmıştı. Adaylar uzun süreden beri lojistik alanda uzman erbaş alımını beklemekte. Peki 2019 yılı için Lojistik alanda uzman erbaş alımları ne zaman yapılacak? Başvuru şartları ne olacak? İşin Olsa ekibi olarak ilgili detayları sizlerle paylaşacağız.

EN SON ALIM 2018 YILINDA YAPILDI!

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine lojistik alanda uzman erbaş alımını en son 2018 yılında yaptı. 2018 yılında 2018/1 be 2018/2 kapsamında iki kez yapıldı ve 2019 yılı için henüz lojistik alan da uzman erbaş alımı yapıldı. En son alımlar ise, 30 Kasım 2019 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan duyuru ile başvurular 08 Kasım 2019 tarihi ile 29 Kasım 2019 tarihleri arasında başvurular alınmıştı. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı 2018/2 lojistik alanda uzman erbaş olarak toplamda 1457 kişilik alım yapılmıştı.

HANGİ ALANLARDA LOJİSTİK UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILIR?

Lojistik alanda bir çok pozisyon yer alıyor. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2018 yılı içerisinde, Aşçı, Beyaz Eşya Tamircisi, Elektrikçi, oto tamircisi, Sıhhi Tesisatçı, Terzi, Berber, Kaloriferci ( ısıtma ve Tesisat Elemanı ), Kasap, Silah Tamircisi, Oto Boyacısı,çift kafa kesim makinesi operatörü, modüler beton baskı makinası operatörü, Döşemeci, kaportacı,duvarcı, sıvacı,boya ve alçı sıvacı, betonarme demircisi, fayansçı, çatı ustası,kompresör operatörü, karbon/fiber üretimcisi (fiberglasçı), kasap, bayan kuaförü, garson, ahşap doğrama ve kaplamacı, ısı yalıtımcı, su yalıtımcı, soğuk mezeci, ızgaracı/dönerci, pideci, pastacı, tatlıcı vb. gibi pozisyonlar için alımlar yapılmaktadır.

KİMLER LOJİSTİK ALANDA BAŞVURU YAPABİLİR? ŞARTLAR NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı lojistik alan da uzman erbaş alımı için adaylardan genel özel olarak bazı nitelikler talep ediyor. Bütün nitelikleri yerine getiren adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca alım yapılacak Lojistik meslek grubundaki meslek bilgisine sahip olmaları şarttır.

Adaylardan Aranan Genel Şartlar Nedir?

Adaylarda genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak şartları aranır.

Eğitim Şartı: Adayların Lojistik alan da uzman erbaş alımına başvuru yapabilmesi için En az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık) mezunu olması gerekmektedir.

Yaş Şartı: Adaylardan yaş şartı olarak 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

Askerlik Şartı Yok: Jandarma Lojistik alanda uzman erbaş alımı için adaylardan Askerliğini yapmış olmak şartı aranmıyor. Hala silah altında olan adaylardan başvuru yapabilirler. bunun için Birli komutanlıklarından nitelik belgesi alınması gereklidir.

Askerliğini Yapmış Olan Adaylar için: Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle , terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak ve Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gereklidir.

Sözleşmeli Er ve Erbaşlarda Başvuru Yapabilir: Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

Boy Şartı: Uzman erbaş alımı için adayların en az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmaları gerekmekte ve kılavuzda belirtilen boy ve kilo niteliğini taşıyor olmaları gerekmektedir.

2019 UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik alan da uzman erbaş alımı için henüz bir tarih verilmedi. Geçmiş yıllara bakıldığında alımların yıl sonuna doğru yapıldığı görülüyor. 2019 Yılı Lojistik alımları da Ekim sonu veya Kasım başı gelmesi bekleniyor. Başvurular ise Jandarma Genel Komutanlığı resmi İnternet sitesinden alınacak.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

Jandarma alımları için herhangi bir duyuru geldiğinde haberdar olabilirsiniz. Bunun için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilan yayımlandığında anında bildirim alabilirsiniz. Lojistik alanda uzman erbaş alımı bekleyen diğer erkek adaylar ile iletişime geçmek ve fikir alışverişi yapmak için Buraya Tıklayarak katılabilirsiniz.

DİĞER ASKERİ İLANLAR BURADA

Editör: TE Bilisim