Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine uzman erbaş alımı yapacak. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Branşlarda toplamda 1457 kişilik boş kadro ile sözleşmeli uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. Adaylar Ön Başvurularına geçtiğimiz günlerde başlamış olup hala devam etmektedir.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman eraş alımı başvuru kılavuzuna göre, 569 Aşçı, 55 Beyaz Eşya Temircisi, 103 Elektrikçi, 80 Oto Tamircisi, 114 Sıhhi Tesisatçı, 58 Terzi, 58 Erkek Berber, 112 Kaloriferci, 122 Kasap olmak üzere 12 farklı lojistik branşta 1457 sözleşmeli uzman erbaş alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımına başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve adayları bu nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir.
Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az 8 yıllık ( Ortaokul ) Mezunu olmak, Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 20 yaşından büyük olmak ve 27 yaşından büyük olmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken askerliğ elverişli değildir ibaresi almamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmış olanlar için başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhis süresinin üzerinden 5 yıl geçmiş olmak ve terhis olmuş olasal bile 27 yaşından büyük olmamaları gereklidir.
Sözleşmeli Erbaş ve erlerden en az 3 yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 29 yaşını bitirmemiş olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak,  Askeri öğrencilik ile ve TSK ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almış olmak, Vücut yapısı düzgüb olmak ve Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuĢma özrü bulunmamak şartları aranır.
Ayrıca adaylardan Askerliğini yapmış olmak şartı aranmayacak ama askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen başvuru kılavundaki Tablo-2‟deki Nitelik Belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 08 Kasım 2018 tarihi itibari ile başladılar ve başvurular hala devam ediyor. Buna göre adaylar başvurularını en geç 29 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfası olan www.jandarma.gov.tr internet adresinden „„Personel /öğrenci alım baĢvuruları ve sonuçları‟‟ kısmından yapılacaktır.  İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.
Diğer Askerli Personel alım ilanlarından haberdar olmak için ve her daim bilgi almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında bildirim alabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.
İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.
İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.