Ülkemizde silahlı kuvvetlerin bir kolunu oluşturan Jandarma Genel Komutanlığı, geçtiğimiz yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polis eğitimi ve süresi hakkında değişikliğe gitti. Özellikle uzman erbaşların eğitimi olmak üzere genel olarak eğitim süresi ve şekil değişikliğine gidildi. İlgili değişikliğe ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Jandarma Genel Komutanı İmzaladı

Jandarma Genel Komutanlığı'nda verilecek olan eğitimin süresinin ve şeklinin değişmesiyle ilgili olarak uygulanması planlanan yeni eğitim şekli ve süresi Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in imzasıyla birliklere gönderilmiş bulunuyor. Özellikle bu yeni uygulama doğrultusunda Uzman Erbaşların temel eğitiminin 22 haftası eğitim birliğinde, kalan 2 haftası ise atandıkları birlikte yapılacak.

Aynı zamanda 22 hafta süren eğitimde ise eğitim programlarının hepsini kapsayacak şekilde genel olarak uygulanacak. Buna ek olarak uzman erbaşlar atandıkları birliklerde de 2 hafta boyunca intibak eğitimine tabi tutulacak.

Yeni Çalışma Yolda

İlgili düzenleme sonrasında ise komando birliklerinden asayiş birliklerine, asayiş birliklerinden sonra ise atama görecek uzman erbaşların istihdam edilmesi ile ilgili yeni bir çalışma yapılacak olup özellikle yeni uygulamalar ile eğitici personele de eğitimlerde kullanılmak üzere 20 mm'lik havan ve zırhlı araçların monte edilecek otomatik bomba atar ve mühimmatları tertip edilecek.

Uzman Erbaş Alımı Ne Zaman Yapılacak?

2020 yılı içerisinde en beklenen alımlardan biri de uzman erbaş alımı olup bu doğrultuda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uzman erbaş alımı başvurularını yapılacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Fakat bu yıl içerisinde nisan ve mayıs ayları içerisinde bir açıklama gelmesine ise muhtemel olarak bakılıyor.

Bakan Akar tarafından yapılan uzman erbaş alımına ilişkin açıklama için https://www.isinolsa.com/gundem/bakan-akar-2020-uzman-cavus-alimi-ile-ilgili-yeni-aciklama-yapti-h31489.html adresinden erişim sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim