Jandarma Genel Komutanlığına 2 Bin 375 uzman erbaş alımı yapılacak. Devlet Personel Başkanlığı personel alım portalı üzerinden açıklanan ilana göre başvurular 30 Temmuz tarihinde tamamlandı. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığının personel ihtiyacının giderilmesi için yapılan alımda başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu?

Başvurular bilindiği gibi 13 Temmuz ile 30 Temmuz tarihileri arasında gerçekleşti. Yoğun başvuru yaşandığı askeri personel alım başvurularında ön başvurular jandarma genel komutanlığının resmi internet sitesi üzerinden alındı. Muhabere elektronik ve bilgi sistemleri, lojistik, bot serdimeni, dalış amiri branşlarında yapılacak alımlarda toplamda istihdam edilecek personel sayısı 2 bin 375 olarak belirtildi. Adaylar başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemekte.

SEÇME SINAVINA ÇAĞRILAR NE ZAMAN?

Jandarma genel komutanlığı alım başvuru kılavuzunda belirtilen takvime göre başvuru şartlarına uyan adaylar seçme sınavına 7 Ağustos tarihinde çağırılacak. Seçme sınavları ise 27 Ağustos tarihinden itibaren devam edecek. Asıl ve yedek adaylar onay sonrasında açıklanacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim