jandarma Genel Komutanlığı Temmuz ayının ilk günü yapmış olduğu duyuruya göre bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 220 kişilik boşluk için ilan yayımlamıştı. Başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayan adaylar için artık süreçte sona gelindi. Peki bu süreçten sonra ne yapılacak? Hala başvuru yapmamış olan adaylar için başvuru şartları nedir? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyesinde bulunan subay eksikliği için Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine 220 erkek öğrenci alımı yapılacak. Fakülte de eğitim alacak adaylar jandarmanın ihtiyacı doğrultusunda komutanlıkta subay olarak atama işlemi yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR!

jandarma Genel Komutanlığı subay alımı için başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar en geç 26 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar ve Başvuru şartlarını taşıyan adaylar ön başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İnternet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi öğrenci alımına başvuru yapacak adaylardan, en az lise mezunu olmak, YKS puanına sahip olmak, 21 yaşını bitirmemiş olmak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askeri şartları taşımak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmasına engel olmamak gibi özel nitelikler aranıyor.

BAŞVURULARIN AÇIKLANMASI VE SINAVA KATILACAKLARIN BELİRLENMESİ :

Adaylar YKS’den aldıkları puana ve tercih ettiği puan türüne göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının en az 10 katı kadar adaya 30 Temmuz 2019 tarihine kadar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma” duyurusu yapılacaktır.

Başvuru sonuçları, sınav takvimi ve diğer duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında yapılacaktır. Adaylar temin takvimine göre duyuruları takip etmekle sorumludur. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi’nde yapılacak duyurular ile SMS bildirileri resmi tebligat niteliği taşımaktadır.

Başvurusu başarılı olan adayların sınav aşamaları şöyledir;

  • Fiziki Kontrol
  • Fiziki Yeterlilik Sınavı
  • Mülâkat Sınavı

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

DİĞER ASKERİ PERSONEL ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim