İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağlı bulunan Jandarma Genel Komutanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce sözleşmeli uzman erbaş alımı gerçekleştirmektedir. Başvuruların yapılmasından sonra değerlendirmeler yapılmakta olup yazılı ve sözlü mülakatlar ve fiziki yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Tüm adımları başarı ile geçen adaylar kurslara alınmakta ve burada ki adımlardan da başarılı olduktan sonra görev yerlerine sevk edilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığından yeni yayımlanan bildiri ile 2016/3 dönemi sözleşmeli uzman erbaş alımının yapılacağı duyuruldu.

Kimler Başvurabilir

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağını duyurdu. Peki kimler başvurabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Askeri okullardan atılmamış olmak
Fiziki kusuru olmamak
Sağlığı iyi olmak
Boy - Kilo orantılı olmak
Terhis olma süreleri 36 ayı geçmemiş olmak

Yukarıda belirtilmiş olan tüm nitelikler Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmaktadır. Başvuru yapmak isteyen uzman erbaş adaylarının bu niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığından yayımlanan bildiriye göre başvurular 25 Kasım 2016 tarihinde başlayacak ve 9 Aralık 2016 tarihinde sona erecek. 12 Aralık 2016 tarihinde ise yazılı ve seçme sınav işlemleri gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda bulunan Jandarma Genel Komutanlığının sitesini incelemesi ve resmi bildiriye göz atması gerekmektedir.

http://www.jandarma.tsk.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim