İçişleri Bakanlığı bünyesinde ki Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinde yer almakta olan personel temin bölümü aracılığı ile askerli personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Uzman erbaş alım ilanlarından sonra geçtiğimiz gün subay alımı ilanı yayımlanmıştı ve bugün astsubay alımı ilanı da yayımlandı.

Alım ilanı Jandarma Genel Komutanlığı aracılığı ile hazırlandı ve resmi internet sitesinde yer alan personel temin bölümü aracılığı ile ilan yayımlandı. Peki alım ilanına kimler müracaat edebilecek ve detaylar nedir?

HANGİ SINIFLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli astsubay alım ilanı yayımlandı. Peki hangi sınıflara alım yapılacak.

Jandarma, U/H Teknisyeni, İstihkam, Muhabere, İkmal, Bakım, Personelve Maliye sınıflarında erkek personel(2499); Jandarma(150) ve Bando(1) sınıflarında da kadın astsubay alımı yapılacak.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya 05 Eylül 2017 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar içinotuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.
www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanan Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzunda düzenlenmiş olan 'Sözleşmeli Astsubay adaylarında aranacak nitelikleri taşımak

BAŞVURULAR

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli Astsubay alımı ilanına kadın ve erkek adaylar 31 Mart 2017 - 28 Nisan 2017 tarihlerinde müracaat edebilecektir. Başvurular aşağıda ki link aracılığı ile yapılmaktadır.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim