Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf Subay Alımı

Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf Subay alımı yapıyor. Sizde Jandarma Genel Komutanlığında Subay olmak istiyorsanız alt kısımda verilmiş olan bilgilerde, genel niteliklere, başvuru bilgilerine, özel şartlara ve Genel bilgilere ulaşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN DUYURU Jandarma Genel Komutanlığının Muvazzaf Subay ihtiyacını karşılamak amacıyla fakülte ve yüksekokul mezunlarından sınavla aşağıda belirtilen sınıflarda muvazzaf subay statüsünde erkek/kadın personel alınacaktır.

ALIMI YAPILACAK SINIF ve BRANŞLAR

Mühendis Sınıfı (Bilgi Sistemleri - Elektrik / Elektronik - Matematik) Öğretmen Sınıf (Hukuk - Fransızca - İtalyanca - Bilgisayar/ Bilgi ve İletişim Tek. - Halkla ilişkiler - Davranış Bilimleri - Kriminalistik - Psikoloji - İstatistik) Sağlık Sınıfı (Tabip - Diş Tabibi) Kimyager Sınıfı (Kimyager)

1.BAŞVURU ŞARTLARI: a

.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b.Fakülte ve Yüksek Okullar Askeri Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara Ait Yönetmeliğin 25 ve 26'ncı maddelerinde düzenlenmiş olan "En az 4 yıl süreli fakülte ve yüksekokulları kendi nam ve hesabına bitirenler ile yedek subaylık hizmetini yaptıkları sırada muvazzaf subay olmak üzere müracaat edenlerde aranacak nitelikleri taşımak." c.Lisans son sınıf/mezunu adaylar için başvuru yılı itibari ile, 27 (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.), Lisansüstü öğrenimini tamamlamış adaylar için başvuru yılı itibariyle 32 (01 Ocak 1983 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.) yaşını doldurmamış olmak, bir üst yaştan gün almamış olmak, ç. Başvuru Kılavuzunda kaynak olarak belirlenmiş fakülte, yüksekokul lisans düzeyinde mezun olmuş veya kayıt kabul tarihine kadar (Ağustos 2015) mezun olabilecek durumda olmak ya da l isansüstü eğitimine devam eden adaylar için 09 Mart 2015 tarihine kadar mezun olmak, d.Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile, bir suçtan dolayı hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

2.BAŞVURU YERİ, ZAMANI VE ŞEKLİ:

Muvazzaf subay sınavına adaylar başvurularını,09 - 26 Ocak 2015 tarihleri arasında, www.jandarma.tsk.trinternet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasından yapacaklardır.

3.SINAVLARIN TARİHİ , YERİ VE ŞEKLİ:

a.Muvazzaf subay sınavının birinci aşamasını oluşturan genel kültür ve meslek bilgisi yazılı sınavı, 14 Şubat 2015 Cumartesi günü Ankara'da yapılacaktır. b.Yazılı Sınav sonrasında başarılı olan adaylar, 09 - 13 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan İkinci Aşama Seçme Sınavlarına (Ön Sağlık Muayene, Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testi ve Mülakat) çağrılacaktır.

4.ÖN SAĞLIK MUAYENE:

Adayların, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre genel vücut yapısı, ağız, çene ve diş yapısının düzgün olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara ve yanık izleri, vücudunda dövme, dilinde pelteklik, tutukluk, kekemelik ayağında düztabanlık ve gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. sağlıkla ilgili ön sağlık muayenesi yapılacaktır. Gerekli nitelikleri taşımayan adaylar elenecektir.

5.FİZİKİ KABİLİYET DEĞERLENDİRME TESTİ (FKDT):

YAŞ GRUBU ŞINAV MEKİK 1500 M.KOŞU ERKEK BAYAN ERKEK BAYAN ERKEK BAYAN 1'İNCİ GRUP 17-25 YAŞ 12 5 12 5 8 dk. 09 sn. 11 dk. 39 sn. 2'NCİ GRUP 26-30 YAŞ 8 4 8 4 8 dk.19 sn. 11 dk. 59 sn. 3'ÜNCÜ GRUP 31-35 YAŞ 6 3 6 3 8 dk. 29 sn. 12 dk. 09 sn. Adayların, Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testinde başarılı olabilmeleri için tabloda gösterilen standartlara ulaşmaları gerekmektedir.

6.MÜLAKAT:

Mülakat komisyonunca adayla yapılacak görüşmede; adayın duygu ve düşüncelerini söz ile ifade edebilme yeteneği, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özürleri ile askerlik mesleğinin gerektirdiği psikolojik sağlamlık ve ruh haline sahip olup olmadığı vb. özellikler değerlendirilecektir.

7.SINAV SONUÇLARI VE DUYURULAR:

Yazılı sınav ve ikinci aşama seçme sınavları sonuçları ile kesin kayıt ve kabul işlemlerine ilişkin duyurular www.jandarma.tsk.trinternet adresinde yayımlanacaktır.

8.İLETİŞİM:

Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Merkezi Komutanlığı Korg.Naci Tınaz Kışlası 06580 Anıttepe / ANKARA Tel: (0312) 456 36 28 - 456 36 29 İnternet Adresi : www.jandarma.tsk.tr  

Editör: TE Bilisim