Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinde yer almakta olan personel temin bölümünde aralıklarla askeri personel alım ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Alım ilanları Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinden duyurulmaktadır.

Uzman erbaş alımlarının yanı sıra adaylar subay ve astsubay alımı ilanlarını da bekliyordu ve merak ile beklenen ilan sonunda geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı personel temin bölümü aracılığı ile duyuruldu. Buna göre kadın ve erkek olmak üzere toplam 2 bin 650 kişilik alım yapılıyor.

HANGİ SINIFLARA ALIM VAR

Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı ilan da 2 bin 650 astsubay alımı yapılacağı belirtildi. Peki hangi sınıflar için astsubay alımları yapılacak.

Jandarma,
U/H Teknisyeni,
İstihkam,
Muhabere,
İkmal,
Bakım,
Personel ve Maliye
Bando

Yukarı da belirtilmiş olan sınıflar için Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı gerçekleştirmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya 05 Eylül 2017 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar içinotuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.
www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanan Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzunda düzenlenmiş olan 'Sözleşmeli Astsubay adaylarında aranacak nitelikleri taşımak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmaktadır.

BAŞVURU TARİHİ

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımına adaylar 31 Mart 2017 - 28 Nisan 2017 tarihlerinde aşağıda ki link aracılığı ile yapılmaktadır.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

ASTSUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim