Başvuruları Nisan ayının ilk haftası itibariyle sonlanacak olan Jandarma Genel Komutanlığı komando ve asayiş uzman erbaş alımlarında, başvurularda son günlere yaklaşıldı. Başvurmayı düşünecek adaylar için başvuru şartlarına, dikkat edilmesi gereken noktalara ve adaylardan istenecek başvuru belgeleri gibi bilgilendirmelere haberimizden göz atabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI VE BİLGİLENDİRMELER

KPSS puanıyla ve KPSS şartsız olmak üzere iki ayrı alım süreci gerçekleştirilmektedir. Alımların yarısı KPSS şartsız, yarısı da KPSS puanlarıyla yapılacaktır. Başvurmayı düşünen adayların KPSS puanlarıyla yapılacak olan alımlarda en az 50 KPSS puanının bulunması gerekli görülmektedir. lise mezunlarından KPSSP94, önlisans mezunlarından ise KPSSP93 puan türünden belirtilen 50 taban puanı karşılayabiliyor olmaları istenecektir. En az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği bu ilanda, adayların 20 yaşını doldurmuş ve 27 yaşından gün almamış olmaları istenecektir.

ASKERLİK ŞARTI VAR MI?

Yayımlanan bu ilanlarda askerliğini yapmış olma şartı aranmamaktadır. Askerlik yapmayanlar ve hala silah altında olan erler de bu ilana başvurularını yapabileceklerdir. İlgili ilana başvurularda yukarıda belirtilen puan şartlarının yanı sıra 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartlara uygun olmaları, yapılacak fiziki yeterlilik testleri ve mülakatlarında başarılı olunması istenmektedir.

BAŞVURULAR NEREYE NASIL YAPILIYOR?

19 Mart 2019 tarihi itibariyle başlayan başvurular, 04 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İnternet adresi üzerinden Online olarak başvurularını gerçekleştirilecektir. Tüm detaylara göz atmak için aşağıdaki bağlantıdan ilan kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

İLAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim