İçişleri Bakanlığı bünyesinde operasyon ile görev faaliyetlerine Türkiye'nin dört bir yanında devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna önemli bir ilan yayımladı ve kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 500 subay rütbeli askeri personel alımı yapacağını bildirdi.

Aralıklarla açık pozisyonları için rütbeli askeri personel alımları gerçekleştirmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı ilanı yayımlamış oldu ve 500 kişilik subay alımına adaylar müracaat etmeye başladı. Buna göre başvuru süreleri 8 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldı. Peki hangi sınıflar için alımlar yapılıyor ve başvuru şartları nelerdir?

ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 500 subay askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Peki aranacak şartlar nelerdir? Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, lisans mezunu olmak, ilgili bölümlerden mezun olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve 60 ile üzerinde puan almış olmak, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES'e girmiş 50 ile üzerinde puan almış olmak, boy ve kilo uyumlu olmak, fiziğinde kusuru olmamak, sağlık sorunu olmamak, silah taşımaya engeli olmamak, alkol ile madde kullanıcısı olmamak gibi şartlar aranmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı lisans mezunu 500 subay rütbeli askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Alım ilanına başvurular 8 Nisan 2018 tarihine kadar devam etmektedir. Başvuru yapacak olan adayların www.jandarma.gov.tr linkine giriş yapması ve e-devlet aracılığı ile müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA (Başvurular 8 Nisan'a Kadar Uzatıldı!)

Editör: TE Bilisim