Bu sene Subay ve Astsubay alımlarının yapılıp yapılmayacağı büyük bir merak ile beklenirken sonunda müjdeli haber geldi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı aracılığı ile yayımlanan ilan da kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli subay alımı yapılacağı duyuruldu.

Alım ilanı 27 Mart 2017 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinde bulunan personel temin bölümü aracılığı ile kamuoyuna yayımlanırken yayımlanan ilan da sözleşmeli subay alımı yapılacağı belirtildi.

HANGİ SINIFLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

Jandarma Genel Komutanlığı aracılığı ile subay alımı ilanı duyuruldu. Peki hangi sınıflar için subay alımı yapılacak.

344 Jandarma,
6 İstikam,
12 Muhabere
8 Kadın Jandarma

Yukarıda belirtilen sınıflar için yanlarında belirtilen sayı kadar subay alımı yapılacak olup toplam 370 subay alımı yapılacak.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
En az dört yıllık lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara sahip olan adaylar Jandarma Genel Komutanlığı subay alım ilanına müracaat edebilir.

BAŞVURULAR

Başvurular 27 Mart 2017 - 18 Nisan 2017 tarihleri arasında aşağıda ki link aracılığı ile yapılacaktır.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx