İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev ile operasyon faaliyetlerine sınır içi ile sınır dışında devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için çok sayıda askeri personel alımları gerçekleştirmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan askeri personel alımı ilanı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna ilan edildi ve kurumun hem subay hem astsubay rütbeleri için personel alımı yapacağı öğrenildi. Buna göre 3 bin 900 subay ile astsubay personeli alınıyor. Peki detaylar nedir, www.isinolsa.com ekibi olarak subay ile astsubay alımı detaylarını açıklıyoruz.

ASKERİ PERSONEL ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 500 subay ve 3 bin 400 astsubay alımı gerçekleştirmektedir. Subay alımına başvuru yapabilmek için adayların en az lisans ve astsubay alımlarına başvuru yapabilmek için en az ön lisans mezunu olması gerekmekte olup başvuru yapacak olan adaylara bölüm şartı olan sınıflar hakkında detaylar resmi bildirilerde verilmiştir.

Buna göre 3 bin 400 astsubay alımı 2 bin 716 jandarma, 120 Personel, 93 İkmal, 23 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 8 bando, 40 Sağlık, 85 İstihkam, 93 bakım, 165 Muhabere sınıfları için yapılacaktır. Subay alımı için ise toplam 500 kişilik kadro ayrılmıştır. Adayların rütbelere göre aranmakta olan şartlara sahip olması gerekmekte olup aşağı bölümde astsubay ile subay alımları için resmi ilan linkleri verilmiştir. Müracaatlardan önce bu linkleri inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

500 SUBAY ALIMI İLANI BURADA

3 BİN 400 ASTSUBAY ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim