Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı farklı branşlarda 3 bin 400 kişilik pozisyon ile Sözleşmeli ve Muvazzaf Astsubay alımı yapacağını belirtmişti. İlgili ilana başvurular 02 Nisan 2018 tarihi ile başladılar ve artık başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvuru yapabilmeleri için Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirtilen şartları taşımaları ve son başvuru tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir. Ayrıca Astsubay alım ilanına bay ve bayan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Bu yönde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans ve Önlisans seviyesinde En az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

KİMLER BAŞVUR YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Vatandaşı olmak, Daha önce görev yaptığı kurumdan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Sağlık açısından TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak silah taşımasına ve Silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir durum olmamak, Alkol uyuşturucu gibi uyarıcı maddelerden tedavi görmemiş ve görmüyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak ve Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır. 

Ayrıca adaylardan, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden ve Önlisans mezunu için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Lisans veya Önlisans mezunları i.in 27 yaşından büyük olmamak ve Yükseklisans mezunu olan adaylar için 32 yaşından büyük olmamak nitelikleri aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jandarma Genel Komutanlığı alımını yapacağı Astsubay adayları için başvurular 02 Nisan 2018 tarihinde başlamıştı. Buna göre ilan da 23 Nisan 2018 tarihinde sona ereceği belirtilmiş olup ancak yapılan son duyuruya göre başvuruların 24 Nisan 2018 tarihine uzatıldığı açıklandı. Buna göre adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar sadece Jandarma Genel Komutanlığı www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresi üzerinde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirler. Ayrıca ilanın tam metninde son başvurular 23 Nisan 2018 olarak belirtilse bile en geç 24 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir.