Jandarma Genel Komutanlığı resmi İnternet sitesinde bir duyuru yaptı. Buna göre jandarma 2019 yılı 1. dönem için sözleşmeli uzman erbaş temini yapacak. Başvurular 19 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup, adaylara ön bilgilendirme yapıldı ve başvuru kılavuzu yayımlandı. Söz konusu kılavuz hakkında detaylı bilgileri sizlerle İşin Olsa ailesi olarak aktaracağız.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Jandarma Genel Komutanlığı Erkek adaylar içerisinde Sözleşmeli Uzman erbaş alımı yapacak ve adaylardan bu yönde Askerlik şartı aranmayacak ve hala silah altında olanlar veya askerliğini yapmış olanlarda başvuru yapabilecekler.

Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde ön başvuru yapabilecekler olup Ön Başvuru yapan adaylardan 40 bin kişi için sınav yapılacak.

Adaylardan Aranan Genel Şartlar?

Jandarmanın Uzman Erbaş alımına başvuru yapacak adayaardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya buna denkliği olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,Askeri Öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, TSK Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlığında daha önce astsubay, subay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak terhis edilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak ve vücut yapısı düzgün olmak gibi nitelikler aranır. Özel şartlarında sırası ile sizlerle paylaşıyoruz.

Askerlik Şartı Aranmıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş temini için adaylardan Askerliğini yapmış olmak şartı aranmıyor. Ancak Askerlik hizmetini henüz yapmakta iken başvuru yapacak adaylar Birlik komutanlıkları tarafından verilecek nitelik belgesinden 80 puan almış olmak.

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak

Yaş Şartı:

Adayların Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı için düzenlenmiş nüfus kaydına göre 20 yaşını tamamlamış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak ve Müracat edecek adayların hem 27 yaşını bitirmemiş olmak hemde terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmaları gereklidir.

KPSS Şartı:

Ön başvuru yapan adaylardan sadece 40 bin kişi sınava katılacak olup bu sayının 20 bin i için adaylardan 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP3, ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları içni KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmekte ve diğer 20 bin kişilik sınav adayı için ise, KPSSye girmiş ve 50 puan altında olmuş veya hiç KPSS ye girmemiş olan adaylardan oluşacaktır.

Sağlık Şartı:

En az 164 cm veya en fazla 210 cm boyunda olmak, Kilosu boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uygun olmak, Sevk edilecek hastanelerde TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığını sağlık yönetmeliğindeki sağlık şartlarını taşımaları ve Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman erbaş olup raporu alabilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca,

DİĞER UZMAN ERBAŞ ADAYLARI İLE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMAK İÇİN VEYA SORULARINIZA CEVAP BULMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Ön Başvurular Nasıl Ne Zaman Yapılacak?

Ön Başvuru yapacak adaylar yukarıdaki tüm nitelikleri taşımaları dahilinde başvurularına 19 mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 04 Nisan 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Ön Başvurular sadece e https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden „„Personel / öğrenci alım başvuruları ve sonuçları‟‟ kısmından yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Başvurular Başladığında Haberdar Olma:

Jandarma genel Komutanlığı 20191/ Sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuru ekranı açıldığında bundan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek başvuru ekranında anında haberdar olabilirsiniz. Veya sosyal medya hesaplarımı takip ederek diğer adaylar ile iletişime geçebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.