Jandarma Genel Komutanlığı 20 Ocak 2017 tarihli yaptığı duyurusunda bünyesinde bulunan personel ihtiyacı için sözleşmeli olarak uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. Duyuru devlet personel başkanlığı tarafından yapılmış olup lise mezunu ve yurtdışındaki dengi okullardan mezun olmuş olmak şartı aranacaktır. Bunun dışında, 01 Ocak 2017 tarihi itibari ile 25 yaşını bitirmemiş şartı aranacak. Alımlar, Jandarma Komando ile Jandarma Emniyet ve AsayiĢ birliklerinde istihdam edilmek üzere SözleĢmeli Uzman ErbaĢ statüsünde yapılacaktır. 

Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı alacağı sözleşmeli uzman erbaş adaylarından, en az lise mezunu ve dengi okullardan mezun veya yurt dışındaki dengi okullardan mezun olmuş olmak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, düzeltilmiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibari ile 25 yaşını tamamlamamış olmak, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak, Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak, tüm sınavları geçen adaylar için sevk edildikleri hastaneden Komando Uzman Erbaş olu veya Uzman erbaş olur kayıtlı sağlık raporu almış olmak, en az 164 cm boyunda olmak ve boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uygun olmak, Boy uzunlğu çıplak ayak ile ve ağırlık ise spor şortu veya eşofman ile ölçülür, güvenlik soruşturması olumlu olmak, herhang ibir cezası bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmış veya 20 Ağustos 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak, yasa dışı davranışları benimsememiş olmak şartları aranacaktır. Başvuru onaylanan adaylar, Başvuru Sınavlar kayıt kabul işlemleri esnasında adayardan istenilen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam doğru olarak yerine getirilmesi istenmektedir.

Başvurular ne zaman ve nereye yapılacak ?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 20 Şubat 2017 tarihi ile 17 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek başvuru işlemleri sayfasına ulaşabileceklerdir. Beyana dayalı olarak yapılan ve sistem tarafından kabul edilen başvurular ön başvuru olarak kabul edilecektir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim