İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığına sözleşmeli Erbaş alımları yapılacak. 2018/1 Sözleşmeli uzman erbaş başvuru kılavuzu açıklandı. Adaylar başvurularını ne zamana kadar yapabilecek. Yazılı sınav ve seçme sınavı ne zaman yapılacak? Halen askerliği devam eden adaylarında başvuru yapabileceği sözleşmeli erbaş alımlarında detayları aktarıyoruz.

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamaya göre ön başvurular 13 Temmuz tarihinde alınmaya başlanacak. Sözleşmeli erbaş son başvuru tarihi 30 Temmuz tarihi saat 17:00'a kadar devam edecek. Başvuruları tamamlanmasının ardından tablo 4,5 ve 6 da çağırılma önceliklerine göre 10 katı kadar aday sınava katılacak. Sınav aşamasında evrak kabul edilecek.

BAŞVURU TAKVİMİ;

Ön başvuruların internet ortamında alınması: 13-30 Temmuz 2018

Başvuru Şartları uygun olan adayların seçme sınavlarına çağrılması: 07 Ağustos 2018

Seçme Sınavlarının yapılması 27 Ağustos‟tan itibaren İlan edilecek.

Başarılı adayların (Asıl/Yedek) açıklanması: Onayı müteakip

Başarılı adayların sağlık raporlarını almaları: En kısa sürede

BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak, erkek adaylardan Lojistik branşı sözleşmeli er için en az ortaokul, diğer branşlarda ise en az lise mezunu olmak, adayların 20 yaşından gün almamış olması en fazla 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. 01.01.1991-01.01.1999 dâhil tarihleri arasında dünyaya gelmiş olmak. Sağlık şartlarını yönetmelik şartlarına uygun olmak uzman erbaş olur kayıtlı sağlık raporu ile belgelemek, 164 ile 210 cm boy aralığında bulunmak boy ile kilo orantılı olmak, daha önce askeri öğrencilikten ilişiği kesilmiş olmamak, TSK Jandarma ve Sahil Güvenlik'de daha önce subay astsubay uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, güvenlik soruşturmasından olumlu almak, 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148 maddelerinden ceza almamış olmak, başvuru kılavuzunda belertilen suçlardan mahkum almamış olmak, 30 günden fazla süreli hürriyeti bağlayıcı suçlardan mahkum olmamak(taksirli suçlar hariç), tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak TSK manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş olmak askerliğin şerefine ve haysiyetine bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış olmak. Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen vücut yapısı, fiziki görünüş şartlarını taşımak, askerlik hizmetini sürdürülen tablo 2 de belirtilen nitelik belgelerinden 80 puan almış olmak ve başvuru kılavuzunda belirtilen diğer genel şartlar ile özel şartları taşımak şartları bulunuyor.

Başvuru kılavuzu

Editör: TE Bilisim