Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için geçtiğimiz günlerde sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanan kılavuza göre Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 2 bin 375 kişilik pozisyon ile alım yapacak. Başvurular 13 Temmuz 2018 tarihinde başlamıştı ve adaylar başvurularına hala devam etmektedirler. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için haberimizde bir kez daha detaylı bilgi veriyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman erbaş pozisyonunda 2 bin 375 kişi alacak. Buna göre adaylardan genel nitelikler, yaş şartı, eğitim şartı, sağlık şartı, Kilo - Boy şartı gibi nitelikler aranacak. Başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen bu nitelikleri taşımaları gerekmeketedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı adaylardan, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az İlköğretim mezunu olmak, 20 yaşını tamamlamış ve 28 yaşını bitirmemiş olmak, En az 164 cm ile 210 cm boyu arasında olmak, Seçme sınavını başarılı olarak tamamlayan adaylar sevk edildikleri hastahanede uzman Erbaş olur raporu alabilmek, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, TKS da ve diğer birlik komutanlıklarında daha önce Subay , Astsubay, Uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik branşlarda, MEBS, Bot serdümeni ve Dalış Amiri branşlarında alım yapacak, Buna göre Lojistik branşı için en az ilkokul ve diğer branşlar için en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 29 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir. Askerlik görevini yapmakta iken başvuru yapacak adaylar Birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 puan notu almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Söz konusu olan Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alım ilanı 13 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanmıştı ve adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamışlardı. Buna göre henüz başvurular devam ediyor ve adaylar en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Jandarma tarafından yayımlanan duyuruya ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

İlgili ilan için oluşacak herhangi bir gelişmeden haberdar olmak yada yayımlanan diğer askerli ilanlara anında ulaşmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını Buradan indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim