Kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirilen alımlarda ilanlar açıklanmaya başlanırken, bu yıl yüksek miktarda alım yapan Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2019 yılı içerisinde sivil memur alımı ve devlet memuru alımı yapması da bekleniyor. Özellikle Jandarma tarafından 2019 yılı başından itibaren JÖH, uzman erbaş, astsubay ve subay alımı yapılmış olup bu yıl sonu gelmeden kurumun sivil memur ihtiyacını da karşılamak üzere ilana çıkması bekleniyor.

Askeri ve Sivil Personel Alımı Yapılacak

2019 yılının üçüncü çeyreğine girilirken en çok alım yapan kurum İçişleri Bakanlığı olmakla birlikte hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen alımların bu yüksek alımlarda etkisi büyük. Bu yıl sonuna kadar 27 bin personel alımı yapmayı hedefleyen Jandarma Genel Komutanlığı, subay, uzman erbaş, astsubay ve JÖH alımlarını sürdürecek fakat bu kadrolara yapılacak olan alımını yanı sıra aynı zamanda sivil memur kadrosunda da alım yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda kurum tarafından açıklanan askeri personel alımlarının, özellikle yeni askerlik sistemi geçişişinden sonra artması muhtemel olmakla birlikte aynı zamanda 2019 bitmeden önce kurumun sivil personel ihtiyacına yönelik alımların da yapılması gündemde yer alıyor. Geçtiğimiz sene de sivil memur alımı yapan Jandarma Genel Komutanlığı, KPSS en az 50 ve 60 KPSS puanı ile çeşitli sivil personel kadrolarına alım gerçekleştirmişti. Bu sene bitmeden önce de alımlarda KPSS puanı ile adayların istihdam edilmesi bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLUR ?

2018 yılında Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığının açıktan devlet memuru başvuruları 11 Aralık ile 26 Aralık 2018 tarihleri de yapılmıştı. 2018 in başvuru şatlarına göre ise:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.
  •  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.
  • 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018 KPSS) girmiş olmak ve internette yayımlanan başvuru kılavuzunda unvanların karşısında belirtilen puan türünden, belirtilen en az puanı almış olmak.
  • Müracaat tarihi (internetten yapılan ön başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • 657 Devlet Memurları Kanunu 53’üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalışıyor olmamak.
  • Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.
  • Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Devlet Memuru Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak.
  • Hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.
  • Başvuru kılavuzunda belirtilen kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak.

DİĞER MEMUR ALIMI HABERLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim