Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine her yıl belirtilen miktarlarda personel alımları gerçekleştiriliyor. Bu personel alımlarında çok sayıda pozisyon için alımlar, zaten geçtiğimiz yılın bu döneminde gerçekleştirilmişti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da daha önceden kamuoyuna aktarıldığı üzere 11 bin kişilik bir uzman erbaş alımının gündeme gelmesi bekleniyor.

Uzman Erbaş Alım İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Geçtiğimiz yıl, bu tarihlerde ilgili ilana çıkılmış; hem kamuoyuna hem de ilanı bekleyen adaylara müjdeli haber verilmişti. Ancak daha önceden yapılan alımlar nedeniyle ve yoğun ilginin bulunması nedeniyle, bu yıl henüz ilana çıkılmadı. Yoğun ilgiden kaynaklı olduğu varsayılarak, ilanın yakın tarihte kamuoyuna duyurulacağını düşünüyoruz. Özellikle tahmini tarihi öğrenmek isteyen ziyaretçilerimiz için, ilanın muhtemel yayımlanma tarihinin Ekim ayı sonları gibi olabileceğini söylemek mümkün. Yayımlanacak olan uzman erbaş alımından anında bildirim alarak haberdar olmak isterseniz, mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS: TIKLAYINIZ
Android: TIKLAYINIZ

Bakandan 25 bin, Erdoğan' dan 10 bin 175 açıklamaları

Mevcut sürece ilişkin bakan Süleyman Soylu, yaptığı açıklamasında asayiş sınıfı için 25 bin kişilik bir alımın olacağını kamuoyuna duyurmuştu. Ancak Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ise bu alımın 10 bin 175 kişilik olacağı ifade edilerek, 100 günlük eylem planı işaret edilmişti. Yakın tarihte, muhtemelen Ekim ayı sonu ya da Kasım ayının başı itibariyle, yayımlanacak bu ilandan ziyaretçilerimizi haberdar etmiş olacağız.

Editör: TE Bilisim