Devlet Personel başkanlığı tarafından geçen haftalarda 19 Mart 2018 tarihinde yayımlanan ilana göre jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki boşluğu doldurmak amaçlı sözleşmeli olarak Muvazzaf Subay alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların duyuru tarihi itibari ile başlaması ile artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha haberimizde sizlere detaylı bilgileri paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI NELERDİ?

Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 500 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak Muvazzaf Subay alımı yapacak. Duyuruya göre boş Banrşlara hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabilecekler. Buna göre Jandarma Baranşında 377, İstihkam 7, Muhabere 17, İkmal 9, Bakım 5, Personel 9, Maliye 6, Pilot 60 ve Tabip Branşında 10 olmak üzere toplamda 500 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı yukarıdaki verdiğimiz branşlarda alım yapacak ve buna göre adaylardan, genel olarak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Siah taşımasına engel olabilecek herhangi bir durum olmamak, Herhangi bir teör örgütü üyesi ve siyasi parti üyesi olmamak, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenen Sağlık yönetmeliğindeki nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan özel olarak, Yaş şartı, KPSS şartı ve Eğitim şartlarıda aranıyor. Söz konusu ilan için Lisans mezunu olan adaylardan 27 yaşından ve Lisans üstü eğitim alanlar için 32 yaşından büyük olmamak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan KPSS'den KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Alımı yapılcak branşlarda eğitim görmüş veya yurtdışında eğitim görmüş olanlar için YÖK tarafından onaylanmış ve denkliği kabul edilmiş olmak ve ALES eşit ağırlık puan türünden en az 50 puan almış olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Adaylar başvurularına 19 Mart 2018 tarihi ile başladılar ve en geç 01 Nisan 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Buna göre adayların başvuru tarihleri içerisinde Başvuru ücreti olan 50 TL lik ücretide yatırmaları şarttır. Buna göre başvurular sadece andarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfaları olan www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden e-devlet üzerinden giriş yapılarak başvuru yapılacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak Daha Detaylı Bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim