Son zamanlarda kamu askeri kurumları tarafından yapılan alımlar sonucunda başta jandarma ve polis meslek grupları olmak üzere askeri personel meslek gruplarına ilgi de artmıştır. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev alan jandarma astsubaylar da askeri personel meslek grubu içerisinde görev yapmakta olup vatanın asayişinde büyük bir role sahiptir. Özellikle ilgili meslek grubuna ilişkin merak konusu olan maaş bilgileri ve diğer detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Jandarma Astsubay Nasıl Olunur?

Öncelikli bir konu olarak en çok merak edilen konulardan birisi de mesleğe giriştir. Bu noktada jandarma astsubayı olarak görev almak için öncelikle Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan alımlar müracaat etmek gerekmektedir. Komutanlığın astsubay alımlarında ilgili şartları yerine getiren adaylar eğitim süresi bitiminde jandarma astsubayı olarak görev almaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı içerisinde istihdam edilen adaylar askeri personel olarak görev yapmaktadır. Bu noktada adaylar kamu personeli olarak da sayıldığından dolayı diğer tüm kamu haklarından da yararlanabilmektedir.

2019 Temmuz Zamlı Jandarma Astsubay Maaşları

Ülkenin asayişinden sorumlu olan askeri personeller içerisinde yer alan jandarma astsubayları 2019 yılı itibari ile en az 5.500 ₺ maaş almakta iken bu rakam doğu bölgelerinde görev alma, operasyona katılma ve terör tazminatı gibi ödenekler ile artmaktadır. Bu kapsamda 6.000 ₺’yi geçen maaş tutarının yanında temmuz %6,01 zammı ile de en düşük maaş tutarı 5.830,55 ₺ olarak hesaplanmıştır.