Uzun zamandır beklenen ilan yayımlandı! Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak amaçlı 2017/10 kapsamında Seçme Sınavı ile Sözleşmeli olarak Uzman Erbaş alımı gerçekleştirecek. Yapılan duyuruya göre Jandarma Genel Komutanlığı alım yapacağı uzman erbaş adaylarından Askerlik Hizmetini Yapmış olmak şartı bulunmamaktadır. Ayrıca halen silah altında olan adaylarda başvuru yapabilirler. İlana ön başvurular 30 Ekim 2017 tarihi itibari ile başladı.

Ön başvurular İnternet'ten yapılacak olup Uzman Erbaş Seçme Sınavı 04 Aralık 2017 tarihinde yapılacaktır.Adaylar başvuru yapabilmeleri için aşağıdaki şartları taşımak zorundadırlar.

UZMAN ERBAŞ ADAYLARINDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı alım yapacak olduğu Sözleşmeli Uzman Erbaş alımı adaylarından, En az lise mezun veya dengi okul mezunu olmak veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2017 yılının başından beri 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış olanlarda için Ocak ayının ilk günü itibari ile 29 yaşından gün almamış olmak, Seçme sınavlarından başarılı ile geneç adaylardan TSK sağlık yönetmeliğine göre Komando uzman Erbaş olur veya uzman Erbaş olur raporu alabilmek, en az 164cm boyunda olmak, Boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uyumlu olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askeri öğrenciliği ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacaklar, 30 Ekim 2017 tarihi itibari ile başvurularına başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 13 Kasım 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, www.jandarma.gov.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girerek başvuru iŞlemleri sayfasına ulaşabileceklerdir. internetten yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilecektir. Ön Başvuru sistemi son başvuru günü saat 17:00 da sona erecektir. 

Başvurusunu yapmış olan adaylar başvuru sonuçlarını 01 Aralık 2017 tarihinine kadar Jandarma Genel Komutanlığı internet sitesinden öğrenebilirler. Bunun dışında adaylara posta yolu ile yazılı herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek boy ve kilo ölçüm tablosuna ve diğer bilgilere ulaşabilirler. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Başvuru Ekranı İçin : https://goo.gl/vXE8s1

ASKERİ İLANLAR HAKKINDAKİ TÜM DUYURULARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim