Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan Askeri okullar Askeri Öğrenci Alımı için ilan yayımlamışlardı. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için başvurular hala devam ediyor. Adaylar başvurularını en geç 8 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.

Bu yönde Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine ( JSGA ): 200 Erkek Öğrenci Alımı Yapılacak ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu 712 Erkek Öğrenci Alımı yapılacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR! NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Jandarma Askeri öğrenci alımı başvuruları devam ediyor. Adaylar başvurularına 12 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu yönde henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden eDevlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Askeri Öğrenci alımı için adaylardan genel olarak,

Lise Mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engeli olmamak, Sağlık açısından jandarmanın belirttiği sağlık niteliklerini taşıyor olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Alkol uyuşturucu gibi maddelerde tedavi görmemiş veya görmüyor olmak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca YKS puan şartı da aranacak olup bununla ilgili detaylı bilgiye Buraya Tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim