Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı için ilan yayımlamıştı. İlk Olarak 19 Ocak 2021 tarihi ile İşin Olsa ekibi tarafından alım ilanını duydunuz. Jandarma 2021 yılı için 5 bin Askeri Personel Alımı Başvurusu yarın başlıyor. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım Yapılacak Lojistik Branşları ve Jandarma Banşları nelerdir? Nasıl Başvuru Yapılacak? Tğm detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

JANDARMA FARKLI ALANLARDA 5 BİN ASKERİ PERSONEL ALACAK!

Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı başvuru kılavuzuna göre bünyesine 5 bin kişilik boşluk ile farklı branşlarda Uzman Erbaş Alımı yapacak. Bu kapsamda Erke kadaylar içerisinden, 3.770’i Jandarma (Komando-Asayiş), 925’i Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli), 265'i Muhabere, 14’ü At Bakıcısı, 13’ü Bot Serdümeni, 10’u Havacılık, 3’ü Kurbağa Adam (Dalış Amiri) branşlarında olmak üzere toplam 5.000 Sözleşmeli Uzman Erbaş (erkek) temin edilecektir.

KPSS EN AZ 50 VEYA KPSS SİZ ALIM YAPILACAK!

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 5 bin Uzman Erbaş alımı için adaylardan KPSS Şartı talep edilecek. Bu yönde alımlar İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar içerisinden yapılacak. 

İlköğretim Mezunu olan adayardan KPSS Şartı aranmayacak. Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden 2019 veya 2020 yıllarında yapılan sınavdan en az 50 KPSS Puanı almış olmak şartı aranacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Jandarma Genel Komutanlığı 5 bin Uzman Erbaş alımı için adayların bazı niteliklere uygun olmaları gerekmektedir. Bu yönde, adayların T.C. vatandaşı olmak, Belirtilen eğitim seviyesinde ve KPSS puanına sahip olmak, 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını tamamlamamış olmak, Ayrıca Askerliğini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak gereklidir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Jandarma Genel Komutanlığı 19 Ocak 2021 tarihi ile yayımladığı ilan ile bünyesine 5 bin Uzman erbaş alımı yapacağını belirtti. Adayları heyecanlandıran ilan için başvurular başlıyor. Adaylar başvurularına 21 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak ve en geç 31 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirecek. Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden ‘‘Personel / öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru sürecinden haberdar olmak için  İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

KONTENJAN DAĞILIMI VE BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim