Jandarma Genel Komutanlığından uzman erbaş çağrısı oldukça sık aranıyor ve adaylar tarafından 4. Grup çağrısı duyurusu beklenmekte.Jandarma Genel Komutanlığından gelecek olan 4. Grup uzman erbaş alımı ile 7 bin uzman erbaş alımı yapılacak.

GÖZLER JGK PERTEM'DE

Uzman erbaş olma yolunda ilerleyen adayların büyük heyecanla beklediği 4.grup uzman erbaş alımları için gözler Jandarma Genel Komutanlığı Personel temin adresi üzerine çevrildi. jandarma tarafından Eylül ayında 3. grup jandarma uzman erbaş alımı gerçekleştirilmişti. Şimdi ise 4. Grup bekleniyor.

4. GRUP UZMAN ERBAŞ ALIMLARI NE ZAMAN?

Jandarma genel Komutnalığından 3. grup çağrısı eylül ayında gelmişti. 4. Grup uzman erbaş alımı duyurusu Kasım ayından bekleniyordu. Ancak Jandarmadan herhangi bir duyuru gelmedi ve şimdi ise duyurunun Aralık Ayı ortası veya yıl sonunda gelmesi beklenmektedir. Ocak ayı içerisinde de seçim aşamalarına başlanabilir.

UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Jandarmanın uzman erbaş alım ilanına başvurular bazı şartlar doğrultusunda yapılıyor. Bu kapsamda adayların beliritlen genel ve özel niteliklere sahip olmaları gereklidir. Bu kapsamda genel olarak askeri nitelikler aranıyor. Özel olarak ise, Yaş şartı, Eğitim Şartı, Askerlik detayları gibi nitelikler talep ediliyor.

EN AZ LİSE MEZUNU UZMAN ERBAŞ ALINIYOR!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımlarında 4. grup uzman erbaş alımları için adayların  En az lise ve dengi okul mezunu olmak, (yurt dışında eğitim görenler denklik belgesini sisteme yükleyecektir.) şartı aranıyor.

YAŞ ŞARTI:

Uzman erbaş alımına başvuru yapacak adaylardan yaş niteliği için, 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir. Ayrıca Askerliğini yapmış olanlar için hem terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak hemde 27 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

Ayrıca Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmaları gerekldir.

ASKERLİK ŞARTI YOK!

Uzman erbaş alımına hem askerliğini yapmış hemde askerliğini henüz yapmamış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Bu kapsamda askerliğini henüz yapan adaylar için başvuru yapacakalrdan, Birlik komutanlıklarından nitelik belgesi almaları gerekmektedir. Ayrıca Askerlik hizmetini yapmakta iken „Askerliğe elverişli değildir‟ raporu alarak terhis edilmemiş olmak,

Askerliğini yapmış olan adaylar için ise başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olunmasu gerekmektedir.

BOY ŞARTI VAR!

Jandarma Uzman erbaş alımları için adayların, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu başvuru kılavuzundaki Boy-Kilo Tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak. (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.)

DİĞER NİTELİKLER NEDİR?

Yukarıdaki özel nitelikler dışından adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

KPSS DETAYINA DİKKAT!

2019 yılındaki 2019/1 Jandarma Uzman erbaş alımlarında adaylardan yarısı KPSS puanı ile değerlendirilmişti. Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle 40.000 aday sınavlara çağrılacaktır. Sınavlara çağrılacak adayların %50‟si (20.000 kiĢi) 2018 yılı KPSS‟den (P3, P93, P94) en az 50 puan alanlardan, %50‟si (20.000) ise 2018 yılı KPSS puanı olmayanlardan seçilmişti.

4.GRUP UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDA KPSS ŞARTI OLACAK MI?

Jandarma genel Komutanlığı bu kapsamda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Geçtiğimiz dönemde Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde başvuruların %50 si KPSS puanı ile alınmıştı. Ancak 4. Grup uzman erbaş alımlarında KPSS olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

DUYURULARDAN HABERDAR OLMA:

jandarma genel Komutanlığı 4. Grup uzman erbaş alımları hakkında gelecek herhangi bir duyurudan haberdar olmak için ve ilandan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirmeyi unutmayınız. Ayrıca uzman erbaş alım ilanını bekleyen adayların bulunduğu topluluğa sizde katılmak için Buraya Tıklayarak İnstagram hesabımıza katılabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim