2020 yılı içerisinde en çok beklenen çağrılardan biri de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak olan 4. Grup uzman erbaş çağrısıdır. Özellikle 3. Grup çağrısının yapıldığı 2019 yılından bu zaman kadar adaylar yeni çağrının yapılmasını bekliyordu. İlgili konuya ilişkin en son haberler ve diğer detaylar haberin devamında yer almaktadır.

3. Grup 2019’da Çağrıldı

Jandarma tarafından yapılan uzman erbaş alımı çağrısı en son 2019 yılında yapılmış olup 4. Grup çağrısının da geçtiğimiz 2019 yılında yapılması planlandıysa da yıl içerisine yetişmedi. Adaylar da bu süreçte 2020 yılı içerisinde 4. Grup çağrısının yayınlanmasını bekliyordu. 4 Eylül 2019 tarihinde mülakat sınavına giren adayların sonuçları ise geçtiğimiz yıl açıklanmıştı. Nisan 2020’nin de sonuna geldiğimiz şu günlerde 4. Grup çağrısının ne zaman yayınlanacağı ise meral konusu oldu.

4. Grup Ne Zaman Çağrılır?

2019 yılında yapılması beklense de yıl içerisinde yetişmeyen 4. Grup uzman erbaş çağrısının bu yıl içerisinde yapılması bekleniyordu. Fakat hem 4. Grup alımının sarkması hem de dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebi ile çağrının uzamış olması muhtemel. Bu noktada adaylar bu ay sonu ve mayıs ayı içerisinde en geç bu ilanın yayınlanmasını beklese de yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmış bulunmuyor. Çağrının yayınlanacağı Jandarma Pertemin’de ise en son 3. Grup adayların durumuna ilişkin güncelleme yer alıyor.

Uzman Erbaş Başvuru Şartları

Uzman erbaş olarak görev yapacakların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakta olup bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, en az lise ve dengi okul mezunu olmak,Nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak, askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır, askerlik hizmetini yapmakta iken "Askerliğe elverişli değildir" raporu alarak terhis edilmemiş olmak gibi birtakım şartlar bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim