Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay Alımı Yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Askeri Personel Alımı ilanına göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1640 kişilik boş kadro ile astsubay alımı yapacak. Başvuruların 15 Mart 2021 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Bu kapsamda Henüz Başvuru yapmayanlardan kimler başvuru yapabilecek? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Taban Puanı kaça kadar düşer?

9 Farklı Alanda 1640 Sözleşmeli/Muvazzaf Astsubay Alımı Yapılacak!

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için Astsubay Alımı yapacak. Bu kapsamda Kadın Erkek Kontenjanlardan olmak üzere 9 farklı alanda alım yapılacak. İşte Sözleşmeli ve Muvazzaf Askeri Personel Alımı dağılımı:

KPSS En Az 60 Puan İle Atama Yapılacak!

Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi Jandarma Kadın Erkek adaylar içerisinden alım yapacak. Buna göre Sözleşmeli ve Muvazzaf olarak yapılacak alımlarda adayların, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Diğer Başvuru Şartları Nedir?

Jandarma Astsubay Alımı için adaylardan Genel ve Özel bazı nitelikler talep ediliyor. Bu kapsamda yaş olarak, 01 Ocak 2021 tarihi itibari ile düzenlenmiş nüfus kaydına göre, 27 Yaşını bitirmemiş olmak ve Lisans üstü öğrenim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak gereklidir. Ayrıca,

  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş/er olarak görevli iken ayrılmamış veya çıkarılmış olmamak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair beyan sunmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,
  • Hamile olmamak

Başvurular Sona Eriyor!

Jandarma Astsubay alımları için başvurular 15 Mart 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 28 Mart 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvurusu olumlu olan adayların sonuçları Jandarma Genel Komutanlığı resmi İnternet adresi üzerinde duyurulacaktır. Bu kapsamda yayımlanan kılavuzda adaylara herhangi bir tarih verilmemiş olup adaylar Jandarma dan gelecek sonuçları beklemesi gereklidir. Ancak tahmini olarak sonuçların Nisan ilk Haftasına kadar açıklanması bekleniyor.

Sınav Ücretine Dikkat!

Başvurusu kabul edilmiş olan adaylar başvuru ücretini ödemeleri gereklidir. Buna göre başvuru yapmış olan adaylar sınav ücretini yatırmaları gereklidir. 200 TL olarak belirtilen ücret sadece başvurusu kabul edilmiş olan adaylardan alınacaktır. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Sınav ücretlerinin yatırılması sonrasında sınav takvimi ve diğer duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘sonuçlarım’’ kısmında yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim