Jandarma Genel Komutanlığı 2021 yılı Subay ve Astsubay alımları yapılıyor. Ağustos ayına kadar devam edecek olan askeri personel alımları için detayları sizlerle paylaşacağız.

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu bünyelerine Askeri Öğrenci alımı yapacaklar. Alımlar YKS puanı ile yapılacak. YKS sonuçlarının açıklanması ile adaylar Subay ve Astsubay alımlarını araştırmaya başladılar. Peki JAMYO ve JSGA subay ve astsubay alımları için aranan YKS puanı nedir?

2021 YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Bu sabah ÖYSM'den gelen son dakika duyurusu ile 2021 yılı için yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) sonuçları açıklandı. Beklenenden 8 gün erken açıklanan sonuçlar adayları sevindirdi.

2021 YKS Sonuçları Açıklandı! ÖSYM 8 Gün Erken Duyurdu

SUBAY ASTSUBAY ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI:

Jandarma Genel Komutanlığının Muvazzaf Astsubay İhtiyacının Karşılanması Maksadında

  • Jandarma Meslek Yüksekokulu ( JAMYO ) 712 Erkek Öğrenci Alımı yapacak.
  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200 Erkek Öğrenci alımı yapılacak.

YKS TABAN PUANI KAÇ?

JSGA YKS PUANI:

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan (Okul ve Ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş şekliyle ) esas alınarak;

Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak,

Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT);

- Eşit Ağırlık (EA) puan türüne göre, sıralamada en az 250.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak,

- Sayısal (SAY) puan türüne göre, sıralamada en az 100.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak, - Sözel (SÖZ) puan türüne göre, sıralamada en az 50.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak,

Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının ise yukarıda belirtilen puanların (EA, SAY, SÖZ) en az %80’ini almış olması gereklidir.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine temin edilecek (200) öğrencinin;

%60’ı (120 öğrenci) Eşit Ağırlık (EA) puan türünden (Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları kontenjanı 6),

%20’si (40 Öğrenci) Sayısal (SAY) puan türünden (Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları kontenjanı 2),

%20’si (40 Öğrenci) Sözel (SÖZ) puan türünden (Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları kontenjanı 2), alınacaktır.

YKS sınav sonucu olmayan veya belirlenen taban puanın altında not alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru yapan adaylar tercih ettiği puan türüne ve o puan türü için belirlenen kontenjana göre en yüksek puandan düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının on katı adaya https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma ” duyurusu yapılacaktır.

JAMYO YKS PUANI

Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan esas alınarak;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre, sıralamada en az 500.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak,

Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının ise yukarıda belirtilen puanın en az %80’ini almış olması gereklidir.

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna temin edilecek (712) erkek kontenjanın %5’i (36 öğrenci) Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarına tahsis edilecektir.

YKS sınav sonucu olmayan veya belirlenen taban puanın altında not alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru yapan adaylar TYT’den aldığı puana göre en yüksek puandan düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının on katı adaya https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma ” duyurusu yapılacaktır.

BAŞVURULAR VE ŞARTLAR:

JAMYO ve JSGA başvuruları 12 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Jandarma Genel Komutanlığı resmi Personel Temin adresi üzerinden yapacaklardır. Başvuru şartları ve Başvuru ekranlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

JAMYO İLANI

JSGA İLANI

Editör: TE Bilisim