Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuru ile başlayan Uzman Erbaş Alımı başvuruları sona erdi. Adaylar şimdiden başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar bile. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere Jandarma Uzman Erbaş Alımı başvuruları hakkında detayları aktaracağız.

Haberimizde, Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar açıklandığında adayların yapması gerekenler nedir? Bunlar hakkında bilgiler paylaşacağız.

REKOR BAŞVURU YAPILDI!

jandarma Genel Komutanlığı Alımları Lojistik mesleki sınıflarda ve Jandarma sınıfında en az ilkokul mezun adaylar içerisinden alım yapacağını bildirmişti. Toplamda 5000 kişilik boş kontenjan ile alım yapılacak. En son Jandarma Uzman Erbaş Alımı 2 yıl önce yapılmıştı. Bu kapsamda uzun sürenin ardından 2020 yılı KPSS Puanı ile yapılacak Uzman Erbaş alımı ilanı oldukça ilgi gördü ve rekor sayıda başvuru yapıldığı öğrenildi.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları hakkında herhangi bir net bilgi paylaşılmaması ile birlikte tahmini olarak sonuçların 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Jandarma Genel Komutanlığı bu kapsamda yayımladığı Başvuru kılavuzunda şu açıklamalarda bulundu.

Temin edilecek branşlar için genel ve özel şartları taşıyan adaylara https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma” duyurusu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi “Sonuç Bilgileri” kısmı altında “Sonuçlarım” kısmından yapılacaktır. Adaylar başvuruların bitiminden sonra bu internet adresini takip edecektir.

SONUÇLARDAN SONRA ADAYLARIN BİLMESİ GEREKENLER:

Seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylar belirtilen sınav ücretini yatırmaları gereklidir. Bu kapsamda Adaylardan 50 Türk lirası sınav ücreti alınacaktır. (Sınav ücretinin hangi hesap numarasına ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.) Ayrıca Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları iptal edilecek.

Sınav aşamalarından önce belgelerin kontrol edilmesi işlemi esnasında sınav ücretini yatırdığına dair (T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisinin yer aldığı) dekont beyan edilecek olup;

  • Sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,
  • Sınav aşamalarının herhangi birinde başarısız olan,
  • Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması/arşiv araştırması aşamalarının herhangi biri olumsuz sonuçlanan,
  • Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların, sınav ücretleri iade edilmeyecektir.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim