Jandarma Genel Komutanlığı yen bir duyuru yayımlayarak adaylara müjdeyi verdi. Jandarma 21 Ocak 2021 tarihi ile açtığı başvur ekranı ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı meslek branşlarında 5000 kişilik kadro ile Uzman Erbaş Alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların 31 Ocak 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından sonuçlar bekleniyordu. Jandarma adayları çok fazla bekletmeden Sonuçları açıkladı. Peki Online başvuru sorgulama ekranı nedir? Jandarma 2021 yılı Hangi alanlarda alım yapacak? Başvurusu uygun görülen adayların bilmesi gerekenler nedir? Sınav ücreti ne kadar? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

JANDARMA 2021 YILI UZMAN ERBAŞ ALIMI KONTENJANLARI:

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine aşağıdaki meslek gruplarından başvuru aldı.

  • 3770 Jandarma (Komando-Asayiş),
  • 925 Lojistik Alanda Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli),
  • 265 Muhabere,
  • 13 Bot Serdümeni,
  • 10 Havacılık,
  • 3 Kurbağa Adam (Dalış Amiri)
  • 14 At Bakıcısı,

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Adayların beklediği duyuru Jandarmadan 17 Şubat 2021 tarihi ile geldi. Bu kapsamda Adaylar sonyçlarına elektronik ortamda 17 Şubat 2021 tarihi itibari ile ulaşabilecekler.

2021 YILI UZMAN ERBAŞ BAŞVURU SONUÇ AÇIKLAMA SORGULAMA EKRANI

SONUÇLAR SONRASI ADAYLARIN BİLMESİ GEREKENLER:

Seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylar belirtilen sınav ücretini yatırmaları gereklidir. Bu kapsamda Adaylardan 50 Türk lirası sınav ücreti alınacaktır. (Sınav ücretinin hangi hesap numarasına ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.) Ayrıca Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları iptal edilecek.

UYGULANACAK SINAV AŞAMALARI NEDİR?

Başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavlarının ne zaman, nerede ve ne şekilde icra edileceği, başvurusu kabul edilerek kontenjana girmeye ve sınav ücretini yatırmalarına müteakip ayrıca bildirilecektir. Adaylar sınavlara gelirken yanlarında; cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, fotoğraf makinesi ve benzeri eşyalar getirmeyecektir. Sınavlar beş aşamada icra edilecektir. Her bir aşamada başarılı olan adaylar bir sonraki aşamaya geçebilecektir.

  1. Ön sağlık muayenesi,
  2. Yazılı sınav,
  3. Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (spor testi),
  4. Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavı,
  5. Mülakat Sınavı,

DEĞERLENDİRMELER:

Mesleki Nitelikli Branşlar için;

  • Lisans, Önlisans ve Lise mezunu adayların değerlendirilmesi KPSS puanının %20’si+Uygulama Sınav Notu+ FYS (Fiziki Yeterlilik Sınavı)+Mülakat Notu,
  • İlköğretim (Ortaokul) mezunu adayların değerlendirilmesi ise Yazılı Sınav Notu+Uygulama Sınav Notu+FYS (Fiziki Yeterlilik Sınavı)+Mülakat Notunun alınması şeklinde değerlendirilecektir.
  • Diğer branşlar için; KPSS notunun %50’si+ FYS (Fiziki Yeterlilik Sınavı)+Mülakat Notunun alınması şeklinde değerlendirilecektir.

Jandarma Uzman Alımı hakkında yaşanacak gelişmelerden anında haberdar olmak için, İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim