Jandarma Genel Komutanlığından gelen yeni bir duyuruya göre Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne Özel Öğrenci alımı yapılacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları ile Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine göre adaylardan aranan şartlar haberde.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci alımı başvurularını 17 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 4 Ekim 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Hangi programdan mezun olduğuna bakılmaksızın lisans mezunu olma veya kayıt tarihinden önce lisans mezunu olacak olma,

İlgili Ana Bilim Dalı Başkanının onayının alınmış olması şartları aranacaktır.

Başvuracak adaylarda ALES notu ve yabancı dil sınav notu bulunması şartları aranmamaktadır. Adaylar varsa başvuru esnasında son beş yıl içerisinde almış oldukları ALES notunu ve yabancı dil sınav (YDS, YÖKDİL veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen bir İngilizce dil sınavından) notunu (Sınav sonuç belgesinde geçerlilik süresi belirtilmiş olanlar dışında geçerlilik süresi aranmamaktadır) ibraz edebilecekledir.

Ana Bilim Dalı Başkanının onayını alan adaylardan her ders için belirlenen özel öğrenci kontenjanının (her dersteki örgün öğrenci sayısının yarısı) üstünde başvuru olması durumunda adayların başvuru tarihi itibariyle varsa son beş yıl içerisinde almış oldukları ALES notunun % 50’si, varsa yabancı dil sınavı notunun % 25’i, lisans not ortalamasının % 25’i alınarak hesaplanacak başarı notuna göre yapılacak sıralamayla kontenjana giren adaylar özel öğrenci olarak kabul edilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim