Jandarma Genel Komutanlığı 2019/1 Uzman Erbaş Alımı Duyurusu Yaptı!

19 Mart - 04 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli Uzman Erbaş alımı için seçme sınavlarının tarihleri bilahare adaylara bildirilecektir. Belirtilen tarihler arasında alınacak başvurularda, adaylardan başvuru ücretleri alınmayacaktır. İlgili alımlara askerlik hizmetini yapmış olmak şartı üzerinden alım yapılmayacaktır. Yani, askerliğini yapmamış vatandaşlar da başvurularını yapabilirler. Ayrıca askerliğini yapmayanların yanı sıra hala silahaltında olan kişilerin de başvuruları alınacaktır. İlgili ilana ön başvurular https://vatandas.jandar.agov.tr/PTM/Giris internet adresinden personel ve öğrenci alım başvuruları ve sonuçları kısmından belirtilen tarihlerde saat 17.00' a kadar yapılabilecektir.

Ön başvuru formunun doldurulmasıyla gerçekleştirilecek alımlarda, öncelik durumlarına göre sınav tarihi ve sınav alanının mevcut kapasitesi göz önünde bulundurularak toplamda 40 bin aday sınava çağrıılacaktır. Bu adayların 20 bin kişisi 2018 yılı KPSS (P3, P93, P94) puan türlerinden en az 50 almış olanlardan, geri kalan 20 bini ise 2018 yılında KPSS katılmamış ve 50 puanın altında puan almış adaylardan temin edilecektir İlgili adayların başvuruları sonrasına seçme sınavına katılmaları gerekmektedir. Kendisine çağrı yapıldığı halde bu seçme sınavlarına katılmayan adayların ön başvuru işlemleri geçersiz kılınacaktır.

Asıl başvurular; ilgili belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesiyle yapılacaktır. Ön başvuruları uygn bulunan adayların seçme sınavları Güvercinlik Jandarma Lojistik Komutanlığında (Batıkent/Yenimahalle-Ankara) adresinde gerçekleştirilecektir. Seçme sınavları tarihleri https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde yer alan personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları kısmından duyurulacaktır. Herhangi bir posta yolu ile tebligat yapılmayacaktır. Adayların kılavuzun tamamını okumadan ön başvuru yapmamaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

T.C vatandaşı olmak ve erkek olmak, en az lise veya dengi okullardan mezun olmuş olmak, 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak, askerlik şartı aranmamaktadır. Askerliğii yapmayanlar ya da hala silah altında olanlar başvuru yapabilirler. Müracaat tarihi itibariyle askerliğini yapmış olanlar arasından terhis tarih üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak, diğer adayların da 27 yaşını bitirmemiş olmaları istenmektedir. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az 3 yıl görev yapmış, sözleşme süreli itibariyle 29 yaşını bitirmemiş olmak, sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapmakta olanların ise üç yılını doldurmuş ve müteakip dönem için sözleşme imzalamış olması gerekmektedir. Adaylar, ilgili bu belgeyi de yanlarında getirmek durumundadırlar. Adayların en az 1,64 m ve en fazla 2,10 m boyunda olmaları, ilgili tabloda belirtilen kilo şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu boy ve kilo ölçümü çıplak ayakla, eşofman veya şort ile ölçülmektedir. Daha fazla bilgi için ilan kılavuzuna göz atabilirsiniz.

Kılavuz için tıklayınız

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRİNİZ.

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim