Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinde bir ilan yayımladı. Yayımanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı 1. Dönem kapsamında uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı Erkek adaylardan Sözleşmeli Uzman Erbaş temini yapacak ve  adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Başvuru için adayların bu nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

Sınav Yapılacak!

Jandarma Genel Komutanlığı adaylara sınav yapacak olup ön başvuruda bulunmuş olan 40 bin kişi sınava çağırılacaktır. Bu kapsamda 40 bin kişilik adayların yarısı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre sınava katılacak olup diğer yarısı ile KPSS olmadan sınava katılacaktır.

KPSS Detayı:

Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle 40.000 aday sınavlara çağrılacaktır. Sınavlara çağrılacak adayların %50‟si (20.000 kişi) 2018 yılı KPSS‟den (P3, P93, P94) en az (50) puan alanlardan, %50‟si (20.000) ise 2018 yılı KPSS‟ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak (50)‟nin altında puan alanlardan seçilecektir. 2018 yılı KPSS puanı (P3, P93, P94) (50)‟nin altında olanlar, KPSS puanı hiç olmayanlarla birlikte değerlendirilecektir.

Başvuru Şartları Nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı alımını yapacağı uzman erbaş adaylarından,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı okullardan mezun olmuş olmak,
  • Düzenlenen nüfus kaydına göre 20 yaşını doldurmuş olmak ve 27 yalından büyük olmamaları gerekir ve Askerlik hizmetini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yılda fazla geçmemiş olmak şartı aranır.
  • Askerlik Şartı Arnmıyor! Ancak askerliğini yapmakta iken başvuru yapacak adaylardan birlik komutanlıklarından nitelik belgesi almış olmaları gereklidir. Askerlik himetini yapmakta iken askerliğe elverişli değildir raporu almamak, 
  • En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak. gibi nitelikler aranacaktır.

Ön Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı ön başvuruları 19 Mart 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 04 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Bu bağlamda adaylar başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden „„Personel / öğrenci alım başvuruları ve sonuçları‟‟ kısmından yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI TELEFONUNUZA İNDİREREK ANINDA BAŞVURU EKRANINDAN HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim