Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yaptığı duyuruya göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 22 bin kişilik boşluk ile uzman erbaş alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda başvuru kılavuzu yayımlandı ve adaylardan aranan şartlar ve başvuru tarihleri belirtildi.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli olarak 22 bin uzman erbaş alımı yapacak. Bu yönde adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 20 ile 27 yaşlarında olmak ve askerliğini yapmış olanlar için terhis süresi üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş ve 27 yaşından büyük olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

Askerliğini yapmış olmak şartı aranmayacak ancak Askerliğini yapmakta iken başvuru yapacak adaylar Birlik komutanlıklarınca verilecek nitelik belgesinden 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylardan 2018 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSS93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak veya KPSS ye girip 50 puan altında olmuş veya KPSS ye girmeyen adaylardan başvuruda bulunabilecek.

Ayrıca adaylardan en az 164 cm ve en fazla 210 cm boylarında olmak ve boy ve kilo ölçüm tablosundaki verilere uygun olmak, TSK, Jandarma ve Sagik Güvenlik komutanlığınca belirtilen sağlık yönetmeliindeki şartları taşımak ve sevk edilecek hastanelerden uzman erbaş olup veya Komando uzman erbaş olur raporu alabilmek, Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar ön başvurularına 19 Mart 2019 tarihi itbari ile başlayabilecek olup en geç 04 Nisan 2019 tarihine kadar sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden „„Personel / öğrenci alım başvuruları ve sonuçları‟‟ kısmından yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Ģahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adayların başvuru kılavuzunun tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması kendi yararlarına olacaktır. Kılavuzu okumamaktan kaynaklanan mağduriyet adayın kendisine aittir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Başvurular Başladığında Haberdar Olma:

Jandarma genel Komutanlığı 20191/ Sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuru ekranı açıldığında bundan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek başvuru ekranında anında haberdar olabilirsiniz. Veya sosyal medya hesaplarımı takip ederek diğer adaylar ile iletişime geçebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim