İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun açıklamalarının ardından birçok vatandaş tarafından merak edilen bir konu haline gelen Jandarma alımları, ilgiyle ve heyecanla bekleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Jandarma Uzman Erbaş olarak görev yapmak isteyen çok sayıda kişi ilanın yayımlanmasını ve muhtemel şartların açıklanmasını bekliyor.

Yaptığımız daha önceki haberlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun açıklamalarından önemli başlıklara yer vererek, Jandarma alımları konusundaki ifadelerini sizlere ulaştırmıştık. Bu açıklamalar dahilinde Soylu' nun Jandarmanın faaliyet alanlarından, topluma, güvenliğe faydalarından bahsettiğini ve bu noktada yeni Jandarma alımlarının yapılacağını bildirdiğine değinmiştik. İlgili haberimize ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Jandarma 2018/2 Uzman erbaş alım tarihleri, alımlar ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanı Soylu tarafından tarihle alakalı net bir süreç belirtilmedi ancak açıklamasından sonra sürecin ne olacağıyla alakalı çok fazla mesaj aldık. Bu konuyla alakalı verebileceğimiz bilgilendirme ise alımların Aralık ayı ya da Ocak 2019 ayları arasında olabileceği yönündedir. Yakın zamanda bu konuyla alakalı Jandarma uzman erbaş alımının tekrar gündeme geleceğini ve kurum tarafından erbaş alım ilanı yayımlanacağını düşünmekteyiz. Bu alımlarda da geçen yıllarda yapılan alımlar için gerekli şartların adaylarda aranacağını, ortak nitelikler de ve yaş şartları gibi noktalarda değişiklik yaratılacağını düşünmemekteyiz. Elbette bu isinolsa.com olarak yalnızca bizim görüşümüzdür, net açıklama geldiğinde sizlere yine bu konuyu aktarmaya çalışıyor olacağız. Jandarma 2018/2 uzman erbaş alımıyla alakalı olarak sizler de görüşlerinizi yorum alanından bizlere ulaştırabilirsiniz.