7 bin çarşı ve mahalle bekçi alımı için adayların meraklı bekleyişi sürüyor. Geçtiğimiz aylar itibariyle yayımlanan Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına yapılacak alımlar gündeme gelmiş ve geçen haftalarda da bu alımlar için başvuru süreçleri başlatılmıştı. Konuya yönelik olarak gündeme taşınan bir konu da Jandarma bünyesine yapılacak olan alımlar. Birçok aday tarafından da merakla takip edildiği bilinen süreç netlik kazanmaya başladı. Süleyman Soylu tarafından gündeme Jandarma bünyesine personel alımlarının yapılacağı mesajı verildi. Jandarmanın güçlendirilmesi, bu personellerin görev aldığı sahalar ve faydaları üzerine açıklamalarda bulunuldu. Bu bağlamda yakın zamanda Jandarma bünyesine 2018/2 alımları dahilinde uzman erbaş alımı yapılacağı düşünülüyor.

Jandarma Uzman Erbaş alımı ne zaman yapılacak?

Bakan Soylu' nun açıklamalarının içeriğinde tarih belirtilmemişti. Daha önceki alımlardan ve sürecin takibinden ötürü isinolsa.com olarak bazı çıkarımlarda bulunabiliyoruz. Net olmamakla birlikte 2018/2 alımlarının 2018' in sonları ya da 2019 yılının ilk aylarında ilan süreçlerinin uzman erbaş alımıyla alakalı olarak tamamlanacağını düşünmekteyiz.

Kimler başvuru yapabilir?

Daha önce yayımlanan ilanlarda adaylarda aranan temel şartlar sağlık raporu almış olmak, T.C vatandaşı olmak, kamu haklarına aykırılığı bulunmamak, kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmak ya da askeri öğrencilikten uzaklaştılmamış bulunmak, komutanlıklarca düzenlenen birlik belgesinden 80 nitelik puanı almış olmak şeklinde sıralanabilmektedir.

Jandarma 2018/2 Uzman erbaş alım ilanı yayımlandığında bildirim alın

Ücretsiz olarak uygulama mağazalarında yer alan uygulamalarımızı indirerek, uzman erbaş alımı yayınlandığında bildirim alabilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ