Jandarma Genel Komutanlığı 20 Mart 2017 tarihli Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki eksikliği tamamlamak adına Sözleşmeli olarak 2017 yılı 5. dönem kapsamında Uzman Erbaş alımı gerçekleştirecek. Başvurular ilanın duyurulduğu tarih itibari ile başlayacak olup Nisan ayında sona erecektir. Ayrıca başvusu onaylanan adaylar için Jandarma Genel Komutanlığı 08 Mayıs 2017 tarihinden itibaren yazılı sınav ve seçme sınavı uygulayacak. Ön başvurular online olarak yapılacak olup adayların aşağıdaki şartları mutlaka ve mutlaka taşımaları gerekmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımında Adaylardan Hangi Şartları Taşıyacak?

Jandarma Genel Komutanlığı 2017 yılı 5. dönem kapsamında adaylardan, öncelikle yaş şartı arayacak. Adaylar, 2017 yılının Ocak ayı itibari ile henüz 25 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Bunun dışında, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak şartı aranacaktır. Yaş şartları dışında, Türkiye Cuhuriyeti Vatandaşı olmak ve Erkek olmak, en az lise ve dengi okul mezunu olmak, yurtdışından mezun olan adaylar için dengi okuldan mezun olmak, müracat tarihini ilk günü itibari ile terhis gününün üzerinden 3 yıl geçmemiş olmak, tüm sınavları geçen adaylar için sevk edildikleri hastaneden, Komando Uzman Erbaş veya uzman erbaş olur kayıtlı sağlık raporu almak, en az 164 cm boyunda olmak ve ilanın tam metninde yer alan boy ve kilo ölçüm tablosundaki kilo oranına uygun olmak, güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, taksirli suçlar hariç olmak üzere herhangi bir suçu bulunmamak, tutum ve davranışları ile yasa dışı işleri benimsememiş olmak, askerlik hizmetini yapmış veya 20 eylül 2017 tarihine kadar terhis durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilir. Başvuru şartlarını taşıyan bütün adaylar başvuru yapabilir. Daha fazla detaya ulaşmak için ve bazı şartları incelemek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini yeni sekmede açabilirsiniz.

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 20 Mart 2017 tarihi ile 21 Nisan 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, r, www.jandarma.tsk.tr adresinden yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim