Türkiye geneli toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımı yapılacağı geçtiğimiz iki farklı Kanun Hükmünde Kararnameler ile duyurulmuştu. İlanlar ne zaman yayımlanacak derken İstanbul ili için toplam 2 bin kişilik bekçi alımı ilanı İstanbul Valiliği tarafından duyuruldu. Buna göre İstanbul Valiliği toplam 2 bin kişilik bekçi alımı yapıyor.

Adaylar müracaatlarını geçtiğimiz haftadan beri yapıyor. Buna göre başvurular 22 Kasım 2017 tarihi itibari ile sona erecektir. İstanbul Valiliği toplam 2 bin kişilik bekçi alımı başvuruları sürüyor. Peki bekçi alımı ilanına kimler başvuru yapabilir, İstanbul Valiliği 2 bin bekçi alımında aranan şartlar nelerdir.

ARANACAK ŞARTLAR

İstanbul Valiliğince kamuoyuna duyurulan ilan da en az lise mezunu 2 bin bekçi alınacağı belirtildi. Peki aranacak olan şartlar nelerdir.

En az lise mezunu olmak
Askerlik görevini yapmış olmak
30 yaşından büyük olmamak
En az 1.67 metre boyunda olmak
6 aydan daha fazla hapis yatmamış olmak
Sağlık sorunu olmamak
Görevini yapmaya engeli olmamak
Vardiyalı sisteme çalışmaya uygun olmak

Yukarıda bekçi alımlarında aranmakta olan şartları bazıları verilmiştir. Peki başvurular nasıl, ne zaman ve nereden yapılacak.

BAŞVURULAR

Yukarıda bekçi alımına ilişkin tüm detaylar verilmiş olup adayların ilgili niteliklere sahip olması gerekmektedir. Buna göre başvurular 22 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek olup detaylar aşağıdaki linkte sizlere sunulmuştur.

İLAN RESMİ BİLDİRİSİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ