2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan personel alımlarının büyük bir kısmını askeri personel alımları oluşturmakta olup bu bağlamda adaylardan da alımlara büyük talep bulunmaktadır. Ağustos ayı içerisinde askeri personel alımı yapacaklar arasında İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bulunmakta olup bu bakanlıklara yapılacak olan alımlarda KPSS şartlı ve KPSS şartı olmadan alım gerçekleştirilecektir. Buna göre alımlara ilişkin başvuru şartları ve detaylar haberin devamında yer almaktadır.

İçişleri Bakanlığı Korucu Alımı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımda Siirt Eruh’ta görev almak üzere 100, Hakkari Şemdinli’de görev almak üzere 50, Muş Valiliği tarafından 152, Malatya’da görevlendirilmek üzere güvenlik korucusu alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre başvuru yapmak isteyen adayların Türk Vatandaşı olma, askerliğini tamamlamış olma, 40 yaşını aşmammış olma, okur yazar olma, güvenlik soruşturması temiz çıkma, siyasi parti üyesi olmama şartlarını sağlaması gerekmektedir. Buna göre KPSS şartı aranmayan ilana başvuru yapmak için ilgili yerlerdeki Jandarma İL Müdürlüklerine başvuru yapmak gerekmektedir.

MSB Askeri Personel Alımı

MSB tarafından yapılacak olan askeri personel alımında DKK bünyesinde mühendis ve muvazzaf subay alımı yapılacaktır. Mühendislik alanları Gemi İnşaat, Gemi, Elektronik, Bilgisayar, Harita, Endüstri, Oşinografi ve Uçak bölümlerini içermektedir. Öğretmen muvazzaf subay alımında ise bölümler istatistik, tarih, hukuk, turizm, tercümanlık, yunanca ve uluslararası ilişkiler arasından olacaktır.

Alım şartları ve başvuru hakkında detaylı bilgi için: https://www.isinolsa.com/askeri-ilanlar/msb-deniz-kuvvetleri-kpss-60-puan-ile-2-bransta-subay-alim-ilani-h27625.html

Editör: TE Bilisim