2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan personel alımlarının büyük bir kısmını askeri personel alımları oluşturmakta olup bu bağlamda adaylardan da alımlara büyük talep bulunmaktadır. Eylül ayı içerisinde İçişleri Bakanlığı kolluk kuvveti personel alımı gerçekleştirecek olup adaylar farklı kadrolarda istihdam edilecektir.

Jandarma Genel Komutanlığı Korucu Alımı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlardan biri de korucu alımı olup bu noktada Solhan ilçesinde Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan alımda ilkokul mezuniyet şartı ile korucu alımıyapılacağı duyurulmuştur. Adayların en az ilkokul mezunu olması ve ilgili ilçe ve köylerde ikamet ediyor olması şartları aranmaktadır. Bunun yanı sıra ilgili ilana kadın ver erkek adaylar başvuru yapabilmektedir.

Detaylar için: https://www.isinolsa.com/askeri-ilanlar/sahil-guvenlik-komutanligi-uzman-erbas-alinacak-h28305.html

Polis Akademisi Komiser Yardımcısı Alımı

31.08.2019 tarihli Resmi Gazete kararına göre 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları arasından 200’ü kadın ve 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacağı açıklanmıştır. Toplamda iki bin komiser yardımcısı alımında adaylar istenilen birtakım başvuru şartları bulunmaktadır.

Detaylar için: https://www.isinolsa.com/polis-alimlari/2019-yili-paem-kadin-erkek-2000-komiser-yardimcisi-adayi-alimi-h28227.html

Polis Akademisi 500 Kadın PÖH Alımı

31 Ağustos tarihli resmi gazetede yer alan ilanda 500 kadın PÖH alımı yapılacak olup Polis Akademisi Başkanlığı 25. dönem POMEM özel harekat sınavı duyurusuna göre POMEM merkezlerinde özel harekat branşı için en az lise mezunu olarak başvuru alacak. Ön lisans ve lisans mezunları için yurt dışından mezunlar denkliği olması ile başvuru yapabilecek.

Detaylar için: https://www.isinolsa.com/poh-alimlari/lise-mezunu-500-kadin-poh-alimi-yapilacak-basvuru-sartlari-erkek-h28068.html

Editör: TE Bilisim