2019 pöh alımı için adayların meraklı ve heyecanlı bekleyişleri sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz aylar itibariyle açıklamaları gerçekleştirilen süreçle alakalı, ilanın yayımlanması ve kadın PÖH adaylarına da başvuru imkanı sunulması isteniyor. 2018 yılında yapılan çok sayıda PÖH ve polis alımları için ayrılan kadroların yanı sıra, 2019 yılında da PÖH ve polis kadrolarına da alımların yapılması isteniyor.

2019 yılı alımları olacak mı? PÖH alımı ve Polis Alımı Açıklamaları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir panelde; katılımcıların sorularını yanıtladı. Burada kendisine yöneltilen 2019 pöh alımı olacak mı sorusuna da yanıt veren İçişleri Bakanı Soylu, bu soruları sevdiğini ifade etti. Açıklamasında 2019 yılı pöh alımları için net bir sayı bildirmenin ya da 10 bin kişilik bir alım yapılmasının şuanki ihtiyaçlar göz önüne alındığında kolay olmadığını, mevcut ihtiyaçlardan ziyade hesaplamaların da net yapılması gerektiğini ifade ederek; çalışmalar yapıldığında kamuoyuna aktarılacağını vurguladı. Açıklamasında " Polis özel harekat ile Jandarma özel harekat ve TSK'daki özel kuvvetler, en zorlu işler bu branşlardaki personellerde. Şuan zannediyorum 23 bin 500  civarında bir polis özel harekatımız var. Ve bu rakam esas itibariyle bize yeterli bir rakam. Ancak arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız , kadrolarımız açısından çok kolay değil. Ama sözüm var, ilk planlama yaptığımız zaman kızlarımızdan da alım yapacağız. Onun için bu uygun alımı yapacağımız zamana kadar polisliğe müracaat edip oradan özel harekata geçmek isteyenlere bir fırsat veriyoruz. " şeklinde konuştu.

PÖH VE POLİS ALIMLARI CEP TELEFONUNA GELSİN

Android ve iOS marketlerde ücretsiz olarak kullanıma sunulan mobil uygulamalarımızı indirerek, pöh alımı ve polis alımı konusundaki tüm gelişmelerden, yayımlanan ilanlardan cep telefonunuza anlık olarak bildirim alabilir, haberdar olabilirsiniz. Uygulamalarımızı indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanmayı unutmayınız.

Uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim