Geçtiğimiz günlerde yapılan bir duyuruyla, İçişleri Bakanlığı bünyesine güven masaları kurulduğu, tüm illerde güven masalarında görev almak üzere 2500 kadın polis alımı yapılacağı ifade edildi. Yapılan açıklamadan önce müjdeli haberi Bakan Süleyman Soylu kamuoyuna duyurmuştu. Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 2500 kadın polis alımını müjdelemiş ve vatandaşların huzuru için kadın polislerin görevde olacaklarını söylemişti. Bu açıklamaların ardından duyuru yayımlandı ve 2500 kadın polis alımı kamuoyuna aktarıldı. Bu alımlarla alakalı bizler de bilgilendirmeleri yapmış ve sizlere bu polis alımıyla alakalı gündeme yansıyan tüm gelişmeleri aktarmıştık. 2500 kadın polis alımlarıyla alakalı süreç devam ederken, bazı vatandaşların renk körlüğüyle, 2500 kadın polis alımında yalnızca lisans mezunlarına hak tanınmasına yönelik sorulara da yanıt verildi.

Bir vatandaş tarafından Bakan Soylu' ya yöneltilen ifadelerde kadın polis alımlarında lisans mezunlarının dışında, önlisans mezunlarının da başvuru yapmak istediği yönündeki ifadelerin kullanılmasının ardından, Bakan Soylu çalışmaların yapılacağını ifade etti. Bu açıklamalara ek olarak da renk körlüğüyle alakalı ifadeler de yanıtlandı. Bakan Soylu, polislerin başvuru aşamalarında ve seçim süreçlerinde aralarından en iyilerinin göreve başlatıldığını, çalışmaların yapılması ve analizlerin sağlanması durumunda kamuoyuna bilgilendirmelerin yapılabileceğini, olumlu olması durumunda her kitleden polis alımlarının gerçekleşebileceğini aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun bu açıklamalarının ardından, adaylar polis alımlarında önlisans mezunlarına da başvuru hakkının tanınmasını ve renk körlüğüyle alakalı sürecin netleşmesini beklemeye başladılar. Gündeme yansıyan bu açıklamalarla alakalı bir gelişme yaşanması durumunda sizlere bilgilendirmeleri sağlayacak ve mobil uygulamalarımız aracılığıyla ulaştıracağız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim