Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın kuvvet kollukları arasında yer almakta olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı aralıklarla açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için ilanlar hazırlamakta ve kamuoyuna duyurmakta olup geçtiğimiz günlerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanan ilan Milli Savunma Bakanlığı personel temin bölümü üzerinden duyuruldu.

Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kendi bünyelerinde görev yapmak üzere en az ilköğretim mezunu askeri personel alımı yapıyor. Peki askeri personel alımına kimler başvuru yapabilir, adaylardan aranmakta olan şartlar nelerdir? Tüm detayları sizler için açıklıyoruz.

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'ya bağlı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er rütbeli askeri personel alımı yapıyor peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, sicili uygun olmak, sağlık sorunu olmamak, 25 yaşını bitirmemiş olmak, boy ve kilo uyumlu olmak şartları aranan özellikler arasındadır. Peki adaylar sözleşmeli er rütbesindeki ilana nasıl başvuru yapabilir?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli er olarak görev yapmak isteyen adayların öncelikle tarayıcılarının url bölümüne https://personeltemin.msb.gov.tr/ linkini yapıştırması ve git butonuna basması gerekmektedir. Ardından duyurularda bulunan sözleşmeli er ilanına basarak yeni başvuru kısmından adayların tüm bilgileri eksiksiz girip müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

DİĞER ASKERİ PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim