Az önce MSB PERTEM'den gelmiş olan duyuruya göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine sözleşmeli er alımı yapacağını ilan etti. Aynı anca başvurularıda başlatan Hava Kuvvetlerine en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er temini yapılacak.Söz konusu ilan için başvuru şartlarıda kılavuz ile birlikte duyuruldu ve İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı için sözleşmeli er alımı başvuruları başladı. Adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan temel olarak en az ilköğretim mezunu olmak şartı aranacak. Bu kapsamda adaylar başvurularını Milli Savunma bakanlığı PERTEM üzerinden https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dahilinde çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir.

ASKERLİĞİNİ HALA YAPANLARDA BAŞVURU YAPABİLECEK!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er teminine hala silah altında olan adaylarda başvuru yapabilirler. Bunun için PERTEM üzerindne başvuru yaptıktan sonra başvuru kılavuzundaki Ek-4'te bulunan dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilecek. Bu kapsamda Hava Kuvvetleri Komutanlığı adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, TSK'da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyeliği bulunmamak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Sözleşmeli Erbaş ve Erler için belirtilen şartları taşımak ve her ne sebeple olursa olsun askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmaları gereklidir. Özel olarak ise adaylardan,

Eğitim Şartı: En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak

Yaş Şartı: Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olan adayların 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 25 yaşını bitirmemiş olmak. Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak.

Boy ve Kilo Şartı: Adayların başvuru kılavuzunda belirtilen ek-3 teki tabloda bulunan boy ve kilo ölçüm tablosuna uygun olmaları gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim