Askeri darbe girişiminin ardından alınan karar ile pek çok askeri öğrencinin eğitime son verildi ve Milli Savunma Üniversitesi altında öğrencilere eğitimlerin verileceği buralarda eğitim gördükten sonra başarı ile ayrılan öğrencilerin askeri personel olarak göreve başlayacağı duyurulmuştu. İlk alımların yakın zamanda yapılması Ocak ayı itibari ile öğrencilerin ders başı yapması beklenirken sonunda alım haberleri yayımlandı ve on binlerce askeri personel adayı başvuru yaptı. Harp Okulu ile Astsubay Meslek Yüksekokullarına 50 bine yakın aday başvuru yaptı. Başvurular yarın sona erecek ve adayların hızlı davranması gerekiyor.

Yarı Yılda Ders Başı Yapılacak

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru yapan adaylar yarı yılda ders başı yapacak ve normal eğitimlerine başlayacak. Harp Okuluna toplam 3 bin 491 öğrenci alımı yapılacak iken Astsubay Meslek Yüksekokuluna bin 811 öğrenci alımı yapılacak.

Bu sabah yayımlanan verilere göre şu ana kadar Astsubay Meslek Yüksekokulları için 28 bin 112 öğrenci ve Harp Okulu için 16 bin 516 öğrenci adayı başvuru yaptı. Başvurular yarın sona eriyor ve sayıların daha da artacağı tahmin edilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların mutlaka yarına kadar başvuru yapması gerekmektedir. Aksi takdirde öğrenci alım başvuruları kapanacak.
Editör: TE Bilisim