Milli Savunma Bakanlığına bağlı bulunmakta olan Milli Savunma Üniversitesi bu sene eğitim faaliyetlerinee geçti. Bilindiği üzere bundan sonra Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek ve öğrenci alımları Yükseköğretime Geçiş Sınavı puanı ile yapılacak.

Bu sene faaliyetlerine başlayan Milli Savunma Üniversitesi 19 Nisan 2017 tarihinde başlayan başvurular ile subay ve astsubay öğrenci alımı yapıyor. Buna göre öğrenciler subay olmak için harp okullarına ve astsubay olmak için ise astsubay meslek yüksek okuluna başvuru yapmaktadır. Toplam 4 bin 747 kişilik askeri öğrenci alımı yapılıyor.

3 FARKLI HARP OKULU

Milli Savunma Bakanlığına bağlı bulunmakta olan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde 3 farklı harp okulu bulunuyor. Bunlar Kara Harp Okulu (Kara Kuvvetleri), Deniz Harp Okulu (Deniz Kuvvetleri) ve Hava Harp Okulu (Hava Kuvvetleri)'dir.
Yine 4 farklı Astsubay Meslek Yüksek Okulu da bulunmaktadır. Bunlar ise Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu'dur.

HANGİ OKULA KAÇ ÖĞRENCİ ALINIYOR

Kara Hap Okulu - 2 Bin Öğrenci
Hava Harp Okulu - 605
Deniz Harp Okulu - 500
Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu - 1008
Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu - 578
Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu - 66
Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu - 511

Yukarıda hangi okul için kaç öğrenci alımı yapılacağı belirtilmiştir. Buna göre toplam da 4 bin 757 subay ve astsubay öğrenci alımı yapılmaktadır. Başvuru ve detaylar için aşağıda ki linki takip ediniz.

İLAN VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim