Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2018 yılı askeri personel alımları ve askeri öğrenci alımları devam ediyor. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam ettirilecek personellerin alımında aranan şartlar ve başvuru koşulları askeri personel ve askeri öğrenci adaylarının en çok merak ettiği konulardan.

İsinolsa.com olarak biz de sizler için bu alımların detaylarını bir araya getirdik. Şu anda TSK’nın alımı devam eden 2 ilanı bulunuyor. Bunlar askeri personel alımı ve askeri öğrenci alımı.

MSB ASKERİ PERSONEL ALIMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

MSB, askeri personel alımına devam ediyor. Bu kapsamda alımı devam eden sözleşmeli er statüsünde ilanı bulunuyor. Sözleşmeli er olmak isteyen adaylar için yayımlanan ilanda adayların gerekli şartları sağlaması ve son müracaat tarihine kadar gerekli evrakları teslim etmesi gerekiyor.

Sözleşmeli Er olarak TSK’nın yaptığı alımlarında askerlik hizmetini er veya erbaş olarak yapan adayların müracaatın yapıldığı tarihte 25 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. Yaş hesabı yapılırken adayların 1 Ocak 1993 ve sonrasında doğmuş olmaları şartını yerine getirmeleri gerekiyor. Askerlik hizmetini yerine getirmemiş adaylar için de yaş şartı 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Bu durumda 1 Ocak 1993 ve 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanların başvuruları geçerli olacak.

Öte yandan adayların herhangi bir sebeple TSK’dan daha önce ilişiği kesilmiş statüde olmamaları, adayların TSK bünyesinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli er ve sözleşmeli erbaş olarak çalışmamış olmaları gerekiyor.

ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

MSB askeri öğrenci alımı devam eden kurum ise Deniz Harp Okulu. NSB tarafından ilan edilen Deniz Harp Okulu öğrenci alımına ilanda belirtilen alanlarda üniversite eğitimi gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvuru yapabiliyor. Son müracaat tarihi 19 Kasım olan alımlarda adaylardan istenen şartlar ise;

  • TC vatandaşı olmak,
  • Başvuru tarihinde en fazla 24 yaşında olmak (1994 ve sonraki yıllarda doğmuş olmak)
  • Kendisi veya aile bireylerinin milli güvenliğe tehdit oluşturan grup, oluşum veya gruplarla bağlantısı olmaması; terör örgütleri ve benzeri oluşumlarla irtibatlı veya iltisaklı olmaması gerekiyor
  • Adayların yapılacak güvenlik ve arşiv soruşturmasında şüpheli veya sakıncalı bilgilerinin olmaması gerekiyor

Kılavuzda belirtilen şartları adayların dikkatlice okumaları ve başvurularını buna göre yapmaları gerekiyor.

ASKERİ PERSONEL ALIMI VE ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMLARINA NASIL BAŞVURULUR?

Askeri personel ve ASKERİ öğrenci alımlarına adaylar Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda başvuruda bulunabilecek. Başvurularını sorunsuz tamamlamak isteyen adayların ilan metnini dikkatlice okumaları ve başvurularını buna göre yapmaları gerekiyor.

MSB Askeri Personel Alımı – Sözleşmeli Er Alımı ilan metni için TIKLAYIN

MSB Askeri Öğrenci Alımı – Deniz Harp Okulu Öğrenci Alımı ilan metni için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim