Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına alım yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre farklı alanlarda alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak haberimizde sizlere detayları aktaracağız. 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALIMLARI:

EGM bünyesine iki farklı alanda alım yapacağını belirtti. Bu kapsamda KPSS 50 puan ile kadrolu personel ve KPSS şartı olmadan sözleşmei personel alımı yapacak.

Bu kapsamda KPSS 50 puan  ile farklı birimlerine 9 kişilik kadro ile aşçı alımı yapacak. Alımlar, 1 Polis Akademisi Başkanlığı, 3 Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 1 Bartın, 1 Bitlis, 1 Özel Harekat Başkanlığı,1 Kocaeli, ve 1 Van illerinde alım yapılacak. Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve Kamu personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup en az lise mezunu olanlar başvuru yapabilecekler. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

EGM bir diğer ilanına göre ise, Sözleşmeli Pilot unvanında Havacılık Dairesi Başkanlığına 1 (bir) Uçak Pilotu alımı yapılacağını bildirdi. Adaylardan genel olarak 657 Sayılı DMK 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Pilot olarak minimum 5000 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak, Tip intibak öğretmeni olmak ve 1. Pilot (Kaptan) statüsünde olmak gibi nitelikler aranacaktır. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI ALIMLARI:

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilanlara göre sözleşmeli veya muvazzaf olarak astsubay alımı yapılacak. Adaylardan bu yönde bazı ünvanlar için KPSS 60 puan şartı aranacak bazı unvanlar için ise KPSS'siz alım yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı 3550 kişilik boşluk ile, Jandarma alanında 2.947, 126 Personel, 72 İkmal, 13 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 52 İstihkam, 120 Bakım, 120 Muhabere, 60 Sağlık (Muvazzaf) alımı yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar 2018 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans ve Lisans seviyesinde en az 60 puan almış olmaları gereklidir. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise, 80 Güverte, 30 Makine, 5 Güverte (Kurbağaadam), 15 İkmal, 15 Uçak Bakım, 10 Bilgi Teknolojileri, 10 erkek 10 kadın İdari alanında olmak üzere toplamda 175 astsubay alımı yapılacak. Bu bağlamda Makine ve Güverte alanları için KPSS şartı olmaksızın alım yapılacak ve diğer alanlar için ise, KPSSP93 puan türünden en az 60 puana sahip olanlar başvuru yapabilecekler.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı alımları için daha detyalı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim